Betalen met Neteller

Al sinds 1999 is het mogelijk om Neteller als online betalingsmogelijkheid te gebruiken. Het werd opgericht als een onderdeel van de NEOVIA Financial Plc. en is een Registered Agent van de Conister Bank Limited. In principe is Neteller gewoon een E-wallet, ofwel een elektronische portemonnee, en kent hierdoor ook dezelfde werking als een gewone portemonnee. Zo is het mogelijk om via Neteller online betalingen uit te voeren, zodra het account gevuld is met geld.

De werking van Neteller

De werking van Neteller is vrij eenvoudig. Als eerste is het belangrijk dat er een account geregistreerd wordt. Bij deze registratie worden uitsluitend de benodigde gegevens gevraagd en deze worden met zorg bewaard en beveiligd tegen buitenstaanders. Zodra het account is geopend, dient er een bepaald geldbedrag op te worden gestort, waarna er vanuit deze E-wallet betaald kan worden. Een voordeel van Neteller is dat er geen extra kosten worden gerekend zodra er geld van de bankrekening op het account wordt gestort. Daarnaast zijn geldtransfers tussen diverse Neteller accounts ook gratis. Bij uitbetalingen of bij het gebruik van een Net+ kaart komen er echter wel kosten bij.

Keuze uit verschillende rekeningen

Bij het gebruik van Neteller is het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende rekeningen, namelijk voor de Neteller Express account of voor de Neteller Extended account. Het verschil tussen beide rekeningen is dat er met de Neteller Extended Account wel alle transacties kunnen worden uitgevoerd en kan het geld ook uitgekeerd worden. Bij de Neteller Express account is dit niet mogelijk. Dankzij het feit dat Neteller een zeer betrouwbare manier is van online betalingen en daarnaast in veel webwinkels en casino's gebruikt kan worden, is het een zeer populair middel om online betalingen uit te voeren.