Beveilig uw computer

Beveilig uw computer

U wil natuurlijk ook uw computer en netwerk het best beveiligen. Er zijn een aantal virusscanners die als veiligste worden gezien. Windows Security Essentials, Avira, AVG en Avast zijn allemaal zeer kwalitatieve kwalitatieve virusscanners met een grote betrouwbaarheidsfactor. Daarnaast doet u er ook goed aan om een firewall te installeren zodat u nog betere verdediging hebt. Voor toegang tot uw computer gebruikt u wachtwoorden die bestaan uit cijfer- en lettercombinaties.

Controle en updates

Controle en updates zijn twee belangrijke aspecten in het onderhoud van uw computer, maar zeker ook voor beveiliging. Hackers kunnen namelijk in uw computer komen als er zich bijvoorbeeld een lek bevindt in een programma of via een e-mailbijlage. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.  Door uw computer regelmatig te controleren en onderhoud uit te voeren kunt u uzelf verzekeren van degelijke bescherming. Het instellen van automatische updates is ook een mogelijkheid die standaard is inbegrepen op veel computers.

Hardware en software

De hardware en software updaten is naast de controle en updates ook zeer belangrijke factor in het beveiligen van uw computer. Het updaten van deze bestanden op uw computer gebeurt niet automatisch, maar kunt u eenvoudig zelf doen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het defragmenteren van het systeem.

Herken een infectie

Denkt u dat uw computer een infectie heeft? Bent u dan eens kritisch over de volgende symptomen: ongewenst versturen van spam, een tragere computer, pop-ups wanneer u surft en vreemde meldingen. Firewall en virusscanner die soms uitgeschakeld zijn terwijl u dit commando niet zelf gegeven heeft. U mist een deel van de harde schijf. Daarnaast zijn onbekende iconen op uw bureaublad, een gewijzigde startpagina en een werkbalk die u moeilijk verwijderd krijgt ook symptomen van een infectie. 

Artikelen

Beveiliging tegen keyloggers

Wat is een keylogger

Een keylogger kan zowel software als hardware zijn en wordt bevestigd tussen de computer en kabel van het toetsenbord. Het kleine apparaatje beschikt over een geheugen waarin het alle muisbewegingen en de aanslagen op het toetsenbord kan volgen. Keyloggers met uitgebreidere functies zoals timerfunctie kunnen

Lees meer...