Paypal via Gmail

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat men middels het internet allerlei artikelen en producten koopt. Bij deze vorm van internetshoppen is het logischerwijs ook noodzakelijk dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende online betalingsmogelijkheden. Daarnaast wordt er hedendaags ook veel geld overgemaakt naar vrienden en bekenden via het internet. Om deze mensen in deze mogelijkheid te kunnen voorzien, heeft Google het mogelijk gemaakt om via het bekende mailingssysteem Gmail geld over te maken naar vrienden en bekenden. Dit alles kan simpel en snel gebeuren door gewoonweg een mailtje naar de desbetreffende personen te sturen. In principe heeft Google een kloon van het alom bekende Paypal ontwikkeld.

De mogelijkheden van Gmail worden verder uitgebreid

Gmail is een mailingssysteem dat al vele mogelijkheden en opties kent. Naast het feit dat men al attachments, smileys en Docs kunnen toevoegen aan een mailbericht, kunnen ze tegenwoordig ook al geld toevoegen aan de berichten. Om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken, is het echter wel noodzakelijk dat de gebruiker een account heeft bij Google Wallet. Veel mensen beschikken hier echter al over, doordat men over een androidtelefoon beschikt, deze Wallet is namelijk ook de betalingsmogelijkheid waar de mobiele apps gebruik van maken.

De gebruikers

Het is nog niet voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van deze betaaloptie. In eerste instantie zullen namelijk alleen de inwoners van de Verenigde Staten, die ouder zijn dan 18 jaar en die in het bezit zijn van een bankkaart of creditcard die aan hun walletaccount gekoppeld zijn, gebruik kunnen maken van deze eenvoudige betalingsmogelijkheid.