Wat is Paypal

PayPal is officieel een online betaalsysteem. Voor het doen van betalingen hoeft men alleen te beschikken over een e-mailadres. De daadwerkelijke betaling gebeurt vanaf een bankrekening, creditcard of e-mailadres. Geld overschrijven kan ook naar een eigen bankrekening. Deze online dienst trekt steeds meer belangstellenden in de Verenigde Staten, maar zeker ook in Europa.

Bescherming van de koper

PayPal biedt de koper een bescherming aan, mits men producten heeft aangeschaft en betaald heeft met PayPal. Mocht het product afwijken van beschrijving dan heeft de koper het recht het product te retourneren. Kopers kunnen niet ontvangen producten via PayPal aanvechten als het pakket niet traceerbaar is. De verkoper moet namelijk een bewijs van verzending aan PayPal kunnen overleggen bij eventuele misstanden.

Beschikbaar via apps

Om betalingen nog makkelijker te maken heeft Paypal apps laten ontwikkelen zodat men ook betalingen kan doen vanaf smartphones en tablets. De consument kan bijvoorbeeld bioskoopkaartjes aanschaffen, maar ook mobiel betalen voor kleding en accessoires.  PayPal heeft apps beschikbaar gemaakt voor diverse bedrijven en ondernemingen in verschillende landen. PayPal is dus een zeer laagdrempelige manier voor het doen van betalingen en zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk.

Voordelen voor kopers en verkopers

Voor zowel kopers als verkopers biedt PayPal enorm veel voordeel. Voor de verkopers is het namelijk een makkelijke manier om de omzet te vergroten en het betalingsbeheer te vergemakkelijken. PayPal biedt de koper ook verschillende mogelijkheden voor het doen van transacties. Zo is het dus mogelijk om te betalen vanaf een online PayPal account of vanaf een bankrekening, creditcard of vanaf een PayPal-rekening.