Geschiedenis van Ethereum Classic
In 2016 is Ethereum opgesplitst in Ethereum en Ethereum Classic. Dit nadat een hacker miljoenen Ether gestolen had door een fout te exploiteren die gevonden was bij DAO. Ethereum Classic is net als Ethereum open-source, blockchain gebaseerd en een platform voor smart contracts. Ethereum Classic heeft wel een eigen cryptovaluta, welke ETC wordt genoemd.
Tot aan block 1920000 zijn Ethereum en Etherum Classic identiek. Dat was de eerste Ethereum Classic-blok dat niet is opgenomen in de Ethereum-keten, deze werd gegenereerd door de Classic-miners op 20 juli 2016.
Gebeurtenissen rondom ETC
- 5 januari 2019: Coinbase heeft de handel in de cryptocurrency Ethereum Classic voorlopig even stopgezet. De reden hiervoor zijn de zogenaamde 51% aanvallen, waarbij aanvallers konden frauderen met ongeveer 219.000 aan Ethereum Classic coins (ETC), die samen ongeveer een waarde van ongeveer 1.1 miljoen dollar vertegenwoordigen.
- 8 januari 2019: Naast Coinbase hebben meer exchanges de interactie met ETC stopgezet. Ook Coincheck en Bitflyer hebben tijdelijk stortingen en opnames stilgezet.
- 21 februari 2019: De prijs van 1 ETC was op de 21ste 4,52 dollar. 28 Februari staat de prijs 19 dollar cent lager.
Voordelen van Ethereum Classic
- Ethereum Classic is doorgegaan op het oorspronkelijke Ethereum pad.
- Ethereum Classic richt zich op slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.
- ETC is een stuk voordeliger dan ETH.
- Het team achter ETC is betrouwbaar en respectabel.
Nadelen van Ethereum Classic
- Kan gezien worden als achterhaald in vergelijking met Ethereum. De munt mist ook enkele belangrijke functies waar ETH wel over beschikt.
- Belangrijke ontwikkelaars kiezen eerder ETH dan ETC.
Handelsmogelijkheden
- ETC is te kopen en te verkopen bij veel verschillende Nederlandse en internationale aanbieders. Ook kun je de munt hier opslaan in een wallet.
- Ook kan er gehandeld worden in Ethereum Classic bij verschillende brokers.