Coinbase review: crypto exchange

Met de handel in cryptocurrency kan een zeer mooi rendement behaald worden, mits je natuurlijk de juiste stappen neemt. Voordat je begint aan het kopen en verkopen van deze cryptomunten dien je een speciaal soort portemonnee in te stellen waarop je de munten veilig kunt bewaren. Dit kan zowel online als op een tastbaar apparaatje en noemen we een wallet. In deze crypto wallet review wordt de bekende speler Coinbase onder de loep genomen. In principe is Coinbase ook een broker, aangezien je hier, een zeer beperkt aantal, cryptomunten aan kunt schaffen. Je kunt hier echter niet handelen in allerlei verschillende crypto's, aangezien je daarvoor naar een exchange moet. In deze Coinbase review komen de belangrijkste zaken van een online wallet aan bod en hoe deze van toepassing zijn op Coinbase.

Zeer betrouwbaar Betalen met Euro of Dollar Hoge mate van gebruiksgemak Klantenservice is goed geregeld Zeer klein aanbod Hoog commissiepercentage Niet alle nationaliteiten worden geaccepteerd Geen applicatie

Geld storten naar de crypto wallet

Doordat Coinbase zelf de mogelijkheid biedt om hier je cryptomunten aan te schaffen, is het naast een wallet ook een broker. Hierdoor is het mogelijk om euro's naar je Coinbase wallet over te maken om zo direct een cryptomunt te kopen. Als gebruiker van Coinbase uit een Europees land zijn er twee mogelijkheden om geld naar een Coinbase account te storten. Allereerst kan dit via een bankrekening. Deze rekening dient eerst geverifieerd te worden alvorens je hiermee grote bedragen kunt sturen. Door het sturen van een klein bedrag naar het opgegeven adres van Coinbase zorg je ervoor dat het bedrijf je bankrekening kan verifiëren, waarna je een grotere storting kunt doen. De tweede methode is via een creditcard. Dit kan enkel met creditcards die beschikbaar zijn voor '3D Secure'.  Voordat een bedrag gestort kan worden, dient deze creditcard te worden toegevoegd aan het Coinbase account. Zodra deze is toegevoegd kunnen de eerste betalingen plaatsvinden.

Het verifiëren van een Coinbase account 

Wanneer je er voor kiest om een account aan te maken bij Coinbase zul je ze eerst een aantal gegevens moeten geven, alvorens ze een account kunnen verifiëren. De eerste informatie die Coinbase nodig heeft is een voornaam, achternaam, e-mail en een wachtwoord. Wanneer dit ingevuld en doorgegeven is, is het account aangemaakt. Vervolgens dient er nog geverifieerd te worden dat je wel daadwerkelijk de persoon bent die je claimt dat je bent. Het is hierdoor verplicht om een scan of foto van een legitimatiebewijs in te sturen en ook om een foto van je gezicht te maken en deze in te sturen. Hierna kan het 2 tot maximaal 3 dagen duren voordat het account wordt goedgekeurd. Zodra je identiteit en je bankrekeningnummer allebei zijn geverifieerd kan er gekocht gaan worden.

Beveiliging

Aangezien het hier om geldeenheden gaat is het natuurlijk erg belangrijk dat een account goed beveiligd wordt. Allereerst dient er een sterk wachtwoord te worden gekozen waarmee je kunt inloggen. Vervolgens is het mogelijk om 2FA in te stellen. Deze Two Factor Authentication zorgt ervoor dat er een extra stap wordt toegevoegd aan het inlogproces, zodat het niet meer mogelijkheid is om enkel met een wachtwoord in te loggen. Nadat het e-mailadres en het wachtwoord correct zijn ingevoerd, dient er nog een extra code te worden ingevuld. Deze code kan ontvangen worden via e-mail, SMS of middels een speciale applicatie die een dergelijke code genereert. Daarnaast maakt de website gebruik van een SSL certificaat, zodat het versturen van belangrijke data, zoals bankgegevens en geldeenheden beveiligd wordt door een encryptie. Op deze manier houdt Coinbase de data die op de website verstuurd wordt geheim.

Welke coins zijn verkrijgbaar

Doordat Coinbase ook een broker is en niet alleen een wallet, zijn er een (beperkt) aantal cryptomunten beschikbaar op de website. Zo kunnen gebruikers naast Bitcoin ook Ethereum en Litecoin kopen en verkopen. Het zal een kwestie van tijd zijn voordat Coinbase haar aanbod gaat uitbreiden met nog meer andere crypto's. Doordat Coinbase inspeelt op het gemak van de gebruiker wordt er een vaste prijs gehanteerd voor de munten die aangeboden worden. Het kopen van een dergelijke munt gebeurt dus ook direct en je bent niet afhankelijk van vraag en aanbod, zoals dat bij een exchange wel is.

Hoelang duurt het voordat je geld op je online account staat? 

Het overmaken van geld naar een Coinbase account vanaf een Europese bankrekening kan dus op twee manieren, via een bankoverschrijving en middels een creditcard. Doorgaans duurt een overschrijving van een rekening naar Coinbase tussen de één en drie werkdagen. Afhankelijk van hoe druk het is bij de broker kan dit soms zelfs al op dezelfde werkdag gebeuren. 

Hoelang duurt het om geld van wallet naar exchange te sturen? 

Het verzenden van middelen naar een exchange is doorgaans een stuk sneller dan het verzenden van euro's naar een account. Gemiddeld duurt dit zo rond de vier uur voordat de middelen aankomen. Bij veel van de grote exchanges is het echter niet mogelijk om met euro's te kopen, maar enkel met Bitcoin en dollars. Daarom dient het overgemaakte geld naar een Coinbase account eerst gebruikt te worden om Bitcoins te kopen. Deze Bitcoins worden vervolgens verstuurd naar een exchange, waar ze daar in een wallet zullen blijven staan, totdat er mee gehandeld wordt.

Welke exchanges zijn mogelijk bij de wallet?

Een Bitcoin wallet op een exchange heeft een adres, bestaande uit een lange code. Coinbase kan Bitcoins versturen naar elk adres dat hier voor bedoeld is. Het wordt dan ook sterk aanbevolen om goed op te letten dat er enkel Bitcoin naar een daarvoor bestemd adres wordt verzonden. Wordt er bijvoorbeeld Ethereum naar een Bitcoin wallet verzonden dan bestaat de kans dat deze niet aankomen en deze ook niet meer terug gestuurd kunnen worden. In dat geval kan het dus voorkomen dat je de verstuurde cryptomunten kwijt bent.

Commissie percentages over uitbetalingen / transfers

Het versturen van valuta van een bankrekeningnummer naar een Coinbase account is gratis. Vervolgens worden er dus crypto's gekocht, waarvoor een percentage dient te worden betaald. Bij Coinbase gaat het om 1,49%, wat vrij hoog is. Echter krijg je als klant hier wel een koop of verkoop mee die direct wordt uitgevoerd in een overzichtelijke omgeving. Het versturen van en naar een exchange is in wezen gratis, echter kan het zijn dat er minimale kosten verbonden zijn aan het gebruiken van het netwerk. Wanneer dit het geval is, worden deze kosten voor het afronden van de transactie duidelijk weergegeven. Wanneer er wordt gekozen voor een creditcard in plaats van een bankoverschrijving wordt hier 3,99% aan kosten voor in rekening gebracht. Geld storten naar Coinbase is gratis en geld opnemen kost doorgaans slechts €0,15.

Worden landen / nationaliteiten uitgesloten van deelname?

Alle Europese landen worden door Coinbase geaccepteerd om geld te storten, crypto's te kopen en deze op te slaan in de crypto wallet. Daarnaast worden ook mensen uit Australië, de Verenigde Staten en Canada geaccepteerd. Het enige Aziatische land dat tot dusver geaccepteerd wordt is Singapore. Mensen uit de overige, niet genoemde, landen hebben dus helaas nog geen mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van Coinbase.

Hoe is het gesteld met de klantenservice?

Doordat Coinbase niet alleen een wallet is, maar ook de mogelijkheid biedt om cryptocurrency aan te schaffen dient er uiteraard de mogelijkheid te zijn om contact met ze op te nemen. Dit is echter een punt waarop de organisatie minder goed scoort. Allereerst word je duidelijk naar de F.A.Q. sectie gestuurd, in de hoop dat de vraag daar al wordt beantwoord. Is dit niet het geval dan staat er dat er middels een chat een vraag kan worden gesteld. Echter is het geen persoon aan de andere kant van de chat, maar een robot. Wanneer het antwoord nu nog niet naar voren komt is het mogelijk om een e-mailbericht te sturen. Een reactie hierop laat ook meerdere dagen op zich wachten en voor een markt waar schommelingen van tientallen procenten per dag niet ongewoon zijn is het zeer vervelend als je zo lang op een reactie moet wachten.

Conclusie

Coinbase is dus een zeer betrouwbare Bitcoin wallet / broker met een aantal voor- en nadelen. Allereerst is het zeer makkelijk te gebruiken, ziet de website er mooi uit en is de beveiliging goed. Daarnaast is het aanbod van verschillende soorten crypto's zeer klein, echter kun je deze altijd wel direct kopen of verkopen. Aan het kopen en verkopen van cryptocurrency zit een percentage verbonden van 1,49% dat per transactie betaald dient te worden. Daarnaast is het vrij lastig om in contact te komen met de organisatie, waarmee er ongetwijfeld minpunten worden verdiend. Al met al is het nog steeds één van de, dan wel niet dé, meest gebruikte manieren om aan Bitcoins te komen en dat is niet zonder reden. Betrouwbaarheid en volume wegen blijkbaar zeer hoog, wat er voor zorgt dat Coinbase nog steeds zo populair is.

Lees meer
Handelsplatform opties Webtrader
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
SupportTelefoonEmail
UitbetalingBankoverschrijving
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Veel gestelde vragen

✅ Is Coinbase een veilige crypto exchange?

Het cryptoplatform van Coinbase beheert meer dan 7 miljard dollar aan activa. Daarnaast telt het bedrijf meer dan duizend medewerkers. Het bedrijf achter Coinbase is dus een serieuze wereldwijd opererende multinational. Je cryptocoins zijn gedekt door de Coinbase verzekering als je gebruik maakt van een Coinbase wallet. Lees onze Coinbase review om alle voor en nadelen goed af te kunnen wegen en te bepalen of Coinbase de juiste crypto exchange voor u is. Ook vindt u er actuele Coinbase welkomstacties indien deze beschikbaar zijn.

✅ Hoe lang duurt aanmelden bij Coinbase?

Aanmelden bij Coinbase gaat gemakkelijk. Je gegevens dienen wel te worden geverifieerd. Over het algemeen zal een aanmelding binnen 10 minuten geregeld zijn, waarbij je er rekening mee moet houden dat je je e-mailadres, telefoonnummer, identiteitsbewijs en rekeningnummer/creditcardgegevens moet verifieren. Je identiteitsbewijs laten controleren kan doormiddel van een foto via een webcam of via je smartphone camera. Na het uploaden van je legitimatiebewijs wordt deze automatisch gecontroleerd. Dit duurt maximaal 5 minuten. Een Coinbase account openen kan hier.

✅ Wat kost handelen bij Coinbase?

Coinbase hanteert verschillende fees voor verschillende landen. De fees voor Nederland en België zijn gelijk zien er als volgt uit:

  • Kopen of verkopen van cryptocurrency: 1,49% fee
  • Aankopen via credit card: 3,99% fee
  • Bankoverschrijving van eigen rekening naar Coinbase: Gratis
  • Bankoverschrijving van Coinbase naar eigen rekening: € 0,15

Het beste kies je dus voor een SEPA betalingen. Maar snelle aankopen via je creditcard zijn dus ook mogelijk. Daarnaast word er een standaard fee gerekend voor kleine aankopen tot $ 200 om deze te ontmoedigen. Een compleet overzicht van alle tarieven vindt u hier.

✅ Welke cryptomunten biedt Coinbase aan?

Coinbase biedt op moment van schrijven 344 verschillende cryptovaluta aan. Natuurlijk zijn alle belangrijke crytpo valuta beschikbaar. De lijst is aan verandering onderhevig. Kijk voor een actueel overzicht deze lijst.

Gebruikers over Coinbase

Coinbase wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 2.2 / 5 6 reviews
Jay 04-01-2021
5 / 5
Coinbase is niet de goedkoopste exchange. Coinbase wil echter de meest toegankelijk zijn voor de nieuwe toetreders en slaagt daar best aardig in. Ze bieden gebruiksvriendelijke software die voor iedereen snel te doorgronden is. Maar daar zit natuurlijk wel een iets duurder prijskaartje aan.
Arianne 15-01-2021
1 / 5
Iemand ervaring met quandbetix zij gebruiken coinbase om je om de tuin te leiden. Stomme fout gemaakt om quandbetix te vertrouwen zij gebruikte coinbase voor transactie te doen om het geld zogezegd op mijn account te plaatsen op quandbetix de eerste stor 30-01-2021
2 / 5
Iemand ervaring met quandbetix zij gebruiken coinbase om je om de tuin te leiden. Stomme fout gemaakt om quandbetix te vertrouwen zij gebruikte coinbase voor transactie te doen om het geld zogezegd op mijn account te plaatsen op quandbetix de eerste storting en de tweede was wel te zien dat de geleden er staan dat zag ik op de saldo. Ze hebben dan ook eens aangetoond dat ze terug een overschrijving deden op mijn rekening.
Jeffrey Schuurman 28-03-2021
3 / 5
Piet 12-05-2021
1 / 5
Ik heb geld gestort en ik krijg niks in me account ook heb ik meedere emails verstuurd maar ik krijg geen reactie van ze wat kan ik doen
Rudi 08-03-2022
1 / 5
Je wallet is niet veilig !!!!

Wat vind jij van Coinbase?

Welke beoordeling zou jij Coinbase geven?
Onze beoordeling:
7.00 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 4 2 Te betalen commissie 1,49% 3 App aanwezig Nee
Handel nu via Coinbase
Let op! Deze review bevat affiliate links. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u Coinbase gebruikt.
Coinbase review: crypto exchange
Naam exchange: Coinbase Vestigingsland: USA Telefoon: +1 (888) 908-7930 Website: coinbase.com E-mailadres: support@coinbase.com Bestaat sinds: 2012 Oprichter: Brian Armstrong, Fred Ehrsam
Onze beoordeling
Layout:8 Service:6 Veiligheid:8 Betaalopties:6 Snelheid:8 Commissie:6 Ons cijfer: 7.00 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash
Bekijk deze broker
Handelen via Coinbase Wij beoordelen deze exchange met een 7.00 en raden daarom aan deze exchange zeker eens te bezoeken. Handel via Coinbase Let op! Deze review bevat affiliate links. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u Coinbase gebruikt.
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?