Cryptocurrency bijhouden: hoe doe ik dit?

Cryptocurrency is momenteel erg populair. Steeds meer mensen willen proberen om hun eigen succesverhaal te creëren met behulp van de cryptocurrency. De markt wordt momenteel overspoeld door tal van verschillende munten. Door de grote hoeveelheid van munten die gevolgd kunnen worden is het lastig om jouw cryptocurrency bij te houden. Veel investeerders lopen tegen het probleem aan dat niet alle cryptocurrency's op dezelfde exchange te vinden zijn. Hierdoor kun je snel het overzicht kwijtraken. Om dit probleem te verhelpen kun je gebruikmaken van checker-apps. Deze applicaties bieden naast actuele koersinformatie ook een portfolio dat gebruikt kan worden. In dit portfolio kun je al jouw investeringen eenvoudig bijhouden. In dit artikel worden  enkele applicaties besproken die uitleggen hoe je jouw cryptocurrency het beste kunt bijhouden. 

Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Blockfolio

Blockfolio is een cryptocurrency applicatie die meer dan 2000 verschillende cryptovaluta ondersteunt. Zodra je de applicatie hebt geïnstalleerd kun je handmatig het aantal digitale cryptomunten toevoegen per cryptocurrency. De actuele koers kan gebruikt worden voor de informatie die je nodig hebt. Daarnaast kun je meldingen instellen wanneer een bepaalde grens of plafond bereikt wordt. Middels de uitgebreide statistieken kan iedere valuta vorm tot in detail worden uitgelicht. Bovendien bewaard Blockfolio al jouw investeringen. Zodoende zie je direct de totale waardes van jouw cryptovaluta omgerekend naar gewone valuta. 

Delta

De Delta applicatie is redelijk nieuw maar kent inmiddels al een sterke populariteit. Net als Blockfolio beschikt Delta over een cryptocurrency checker in combinatie met een eigen portfolio. Delta biedt inzicht in de waarde van jouw totale portfolio. Op deze manier kun je jouw winst of verlies inzien en ook het totaalplaatje per munteenheid is zichtbaar. Delta biedt momenteel ondersteuning voor honderden verschillende digitale munten en legt het hierin dus af ten opzichte van Blockfolio.
Verder kun je per munteenheid een eigen waarde instellen. Op deze manier zul je een melding ontvangen bij een bepaalde grens. Daarnaast wordt de applicatie met regelmaat uitgebreid met nieuwe functies waardoor steeds meer munten ondersteund worden. Delta is een uitstekend alternatief om je portfolio mee in de gaten te houden en voorziet tevens in voldoende informatie met betrekking tot de totale waarde van jouw investeringen. 

CoinCap

De laatste populaire applicatie die we behandelen is CoinCap. Deze applicatie voorziet in actuele koersinformatie van diverse verschillende valutavormen. Door notificaties in te stellen ben je tijdig op de hoogte van koersschommelingen of andere updates. Ook is er de mogelijkheid om per munteenheid een grens in te stellen. CoinCap beschikt over drie (!) verschillende portfolio's die je geheel zelf kunt samenstellen. Daarnaast maakt de applicatie het mogelijk om jouw progressie te delen via social media. De applicatie is tevens beveiligd middels een eigen wachtwoord.

Cryptocurrency bijhouden doe je dus via een online applicatie die beschikt over een portfolio. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kun je kiezen welke applicatie het meest geschikt is.

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?