Cryptocurrency als betaalmiddel: is dit uiteindelijk mogelijk?

Online heerst er de nodige verdeeldheid met betrekking tot de cryptocurrency als betaalmiddel. Waar de ene partij aangeeft dat dit nooit gaat gebeuren, zijn er andere die verzekeren dat de cryptocurrency de valuta van de toekomst is. Momenteel staan cryptocurrency als de Bitcoin en Etherium enorm in de belangstelling. Veel mensen zien deze vorm van virtueel geld als een revolutionaire ontwikkeling die uiteindelijk zelfs grote banken en andere financiële instellingen kan doen kantelen. In dit artikel kom je meer te weten over de cryptocurrency als betaalmiddel.

Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Betalen met cryptocurrency – het gebeurt al!

Steeds meer plekken maken het mogelijk om met valuta als Bitcoin te betalen. Vooral in Amerika zijn er enkele grote bedrijven zoals Amazon, Burger King en Subway die cryptocurrency accepteren als geldig betaalmiddel. Ook in Nederland zijn er al diverse online en offline plekken die Bitcoin accepteren als geldig betaalmiddelen. Betalingen via Bitcoin vinden razendsnel plaats. Bitcoin kan in principe overal voor gebruikt worden en transacties worden rechtstreeks door het netwerk verwerkt.

Bitcoin in Nederland

Het betalen met Bitcoin is officieel nog geen wettig betaalmiddel in Nederland. Sommige winkeliers durven het nog niet aan met de cryptocurrency. De voornaamste reden hiervan is de veranderlijkheid die de koers met zich meebrengt. Om de ondernemers hiermee tegemoet te komen zijn er tegenwoordig verschillende diensten die Bitcoins automatisch omzetten naar euro's. Op die manier kan een ondernemer alsnog een Bitcoin betaling accepteren zonder rekening te hoeven houden met een veranderlijke prijs.

De toekomstvoorspelling

Doordat nog niet heel veel bedrijven Bitcoin betalingen accepteren verwachten we dat je in Nederland in de toekomst vooral online en in en rondom de Randsteden kunt betalen met Bitcoin. Waar bedrijven voorheen nog rekening diende te houden met hoge transactiekosten is de verwachting dat dit in de toekomst niet langer het geval is dankzij het Lightning Network. Via dit betaalprotocol worden betalingen direct verwerkt, tegen minimale transactiekosten. Dit heeft als gevolg dat de Bitcoin steeds nadrukkelijker als betaalmiddel gezien zal worden. Organisaties en bedrijven zullen steeds meer mogelijkheden ondervinden met betrekking tot het hanteren en accepteren van cryptocurrency.

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?