GreenAddress review: crypto wallet

GreenAddress is een wallet die online bereikbaar is, maar waarmee niet direct gehandeld kan worden. Daarom onderverdelen we deze als een online cryptocurrency wallet. In het geval van GreenAddress gaat het om een applicatie die gedownload kan worden en vervolgens op je desktop geplaatst kan worden. De cryptomunten kunnen dan veilig worden bewaard en ook weer eenvoudig verstuurd worden wanneer dit uitkomt. Het is dus niet mogelijk om direct op GreenAddress te verhandelen. Hiervoor dien je de munten eerst te versturen naar een andere exchange, waarna je kunt gaan handelen.

Zeer goed beveiligd Handige interface Gratis te installeren Gedeeltelijk Nederlandse uitleg Alleen Bitcoin mogelijk Onduidelijk hoe hoog het commissiepercentage is Website niet volledig vertaald Klantenservice zeer beperkt

Het bedrijf is gevestigd in Malta en is opgericht door 2 personen. Dit zijn nog steeds de twee enige developers die aan GreenAddress werken en deze mensen staan dan ook aan het roer bij de wallet. Sinds de oprichting was het de eerste Bitcoin wallet met 2 Factor Authentication, MultiSig en dynamische commissie percentages. In de zomer van 2016 is de organisatie overgenomen door Blockstream, maar de werkzaamheden gaan nog steeds door als een zelfstandige organisatie. In deze GreenAddress review vind je informatie over zaken als de interface, de klantenservice, de kosten en nog veel meer.

Is de interface gemakkelijk te gebruiken?

Allereerst dien je het programma te installeren op je computer. Dit is alleen mogelijk middels de Chrome Web Store (van Google Chrome) en deze wordt geïnstalleerd als extensie binnen je browser. GreenAddress heeft een zeer gemakkelijk te gebruiken interface, waarmee je in één oogopslag kunt zien waar je moet zijn voor je transacties, munten, instellingen en noem maar op. Het is een minimalistisch ontwerp, wat zeer prettig werkt. Er zijn in het menu van de wallet slechts vijf keuzemogelijkheden, waardoor het altijd overzichtelijk is waar je moet zijn voor hetgeen je wilt doen, zoals bijvoorbeeld Bitcoins versturen of juist ontvangen. 

Beveiliging van GreenAddress

GreenAddress zegt zichzelf te onderscheiden van andere soorten wallets door de hogere mate van beveiliging die gebruikers krijgen wanneer ze kiezen voor GreenAddress. Wanneer er allereerst naar de website gekeken wordt is te zien dat er in ieder geval al een SSL encryptie aanwezig is. Dit heeft echter alleen invloed op de website zelf en niet direct op de wallet. Dit komt omdat de wallet gedownload wordt en dus eigenlijk los staat van de website.

Allereerst wordt er gebruik gemaakt van een BIP32 sleutelafleiding, wat betekend dat er voor elke inkomende transactie nieuwe adressen worden gebruikt. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een Two Factor Authentication om in te loggen. Dit wil zeggen dat er naast een normaal wachtwoord of inlogcode nog een andere code nodig is. Hierdoor is een account dubbel beveiligd. Ook worden fondsen beveiligd met twee sleutels, één van de gebruiker zelf en één van GreenAddress.

Daarnaast is het niet mogelijk om vanuit GreenAddress direct te handelen, waardoor dit ook een groot risico wegneemt. De enige transacties die kunnen plaatsvinden zijn dus het storten en opnemen van je cryptomunten naar de online wallet. Meer weten over hoeveel commissie er dient te worden afgedragen, lees dan snel verder in deze cryptocurrency online wallet review op Webwallet.nl.

Welke cryptomunten kunnen worden gestort?

Dit is het grote nadeel van GreenAddress, het is namelijk een wallet voor alleen Bitcoin en geen enkele andere cryptomunt. Hierdoor valt deze wallet direct af voor enorm veel mensen, aangezien het niet vreemd is om te verwachten dat er meerdere munten opgeslagen kunnen worden. Wat mensen echter moeten realiseren is dat GreenAddress puur opgezet is voor het veilig opslaan van Bitcoins en dus niet voor het handelen in cryptomunten. Als je juist op zoek bent naar een plek om te handelen in cryptocurrency, dan kun je beter eerst de cryptocurrency exchange reviews lezen op Webwallet.nl, aangezien je hier veel bruikbare informatie vindt over alle belangrijke exchanges.

Klantenservice

De website heeft de mogelijkheid om deze in het Nederlands te bekijken, echter zijn er enorm veel teksten die dan alsnog niet vertaald worden. Hierdoor wordt de website half Engels, half Nederlands, waarbij sommige stukken tekst gewoon door elkaar in een andere taal worden weergegeven. Dit is erg onhandig, zeker voor mensen die de Engelse taal niet goed beheersen. Dit is ook te merken in de FAQ, aangezien deze alleen in het Engels te bekijken is en dus niet in het Nederlands. Daarnaast is deze FAQ niet opgedeeld per onderwerp, maar worden er gewoon steeds vragen beantwoord. Dit is ook niet op alfabetische volgorde, dus het is erg lastig om iets terug te vinden.

Ook wordt er een blog bijgehouden, waaruit ook veel informatie gehaald kan worden over GreenAddress en hoe bepaalde zaken in zijn werk gaan bij de organisatie. Dit is wel iets handiger opgedeeld middels een menu aan de linkerkant op de website, echter kun je hier bijvoorbeeld niet zoeken op steekwoorden om snel een onderwerp te vinden wat gerelateerd is aan hetgeen je wilt weten. Om contact op te nemen is er slechts één mogelijkheid, namelijk een e-mailadres. Er is dus geen livechat aanwezig en ook geen telefoonnummer. Wel hebben ze een account op Twitter en Github, dus middels deze weg zou er ook nog contact kunnen worden opgenomen met GreenAddress. Al met al lijkt de klantenservice niet erg uitgebreid, wat natuurlijk niet optimaal is.

Wel is het zo dat er waarschijnlijk minder service nodig is, omdat er veel minder vragen kunnen ontstaan dan bij bijvoorbeeld een uitgebreide cryptocurrency exchange. 

Hoe lang duurt het voordat de munten in de wallet zitten?

Er is geen vaste tijd voor hoe lang het duurt dat een transactie wordt voltooid. Dit is afhankelijk van hoe druk het is op het netwerk, maar ook hoeveel commissie er betaald wordt. Meer over het betalen van deze commissies vind je als je verder leest in deze review. Doorgaans is er niks aan de hand als het enkele uren duurt voordat een transactie geaccepteerd wordt. Mocht je het gevoel hebben dat het echt te lang duurt, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met GreenAddress.

Welke betaalopties zijn er?

Betaalopties zijn niet nodig voor GreenAddress, aangezien de wallet zelf geen kosten hanteert. Middels Google Chrome kan deze als extensie worden geïnstalleerd. Er kan dan een account worden aangemaakt en Bitcoins kunnen worden overgemaakt naar de wallet. Dit is echter niet geheel gratis, maar dit komt niet door GreenAddress zelf. Meer weten over de commissies? Lees dan snel verder.

Hoeveel commissie wordt er betaald?

Het is dus geheel gratis om de wallet de installeren op je desktop. Wanneer je er voor kiest om Bitcoins te sturen dient er wel een kleine commissie betaald te worden voor de Bitcoin miners. Dit dient als een soort bevestiging dat je transactie aan de blockchain wordt toegevoegd. Deze commissie wordt standaard bepaald door GreenAddress waardoor de transactie vaak vrij snel wordt doorgevoerd. Vaak is deze wel aanpasbaar, dus kun je deze als gebruiker zelf hoger of lager zetten. Let er wel op, wanneer deze te laag is kunnen miners kiezen om de transactie uit te stellen, waardoor het heel lang kan duren voordat deze aankomt. Het is dan ook aan te raden om het percentage te laten staan zoals GreenAddress dit bepaald heeft.

Lees meer
Handelsplatform opties iOS appAndroid appEigen handelsplatform
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
SupportEmail

Veel gestelde vragen

Gebruikers over GreenAddress

GreenAddress wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van GreenAddress?

Welke beoordeling zou jij GreenAddress geven?
Onze beoordeling:
7.00 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 1 2 Te betalen commissie Niet bepaald 3 App aanwezig Ja
Handel nu via GreenAddress
GreenAddress review: crypto wallet
Naam exchange: GreenAddress Adres: Strait Street VLT1432 Vestigingsland: Malta Website: greenaddress.it/nl/ E-mailadres: info@greenaddress.it Bestaat sinds: 2013 Oprichter: Lawrence Nahum
Onze beoordeling
Layout:8 Service:6 Veiligheid:9 Betaalopties:6 Snelheid:7 Commissie:6 Ons cijfer: 7.00 / 10
Coins
Bitcoin
Coinbase
Bekijk deze broker
Handelen via GreenAddress Wij beoordelen deze wallet met een 7.00 en raden daarom aan deze wallet zeker eens te bezoeken. Handel via GreenAddress
Sluiten [x]
Koop alle populaire cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Bitpanda >>
Handelen in cryptomunten met Bitpanda
Nu cryptovaluta kopen?