Exodus review: crypto wallet

Cryptocurrency kan op verschillende manieren worden opgeslagen, zoals bijvoorbeeld in een hardware wallet, op een exchange, maar ook op een online wallet. Exodus is een online wallet, waarmee je dus cryptocurrency kunt opslaan. Dit is handig als je bijvoorbeeld verschillende cryptomunten hebt waarmee je niet hoeft te handelen. Deze wil je graag op een veilige manier opslaan en dat is dus mogelijk met een wallet zoals Exodus.

Meer dan 90 munten op te slaan Handige interface Mogelijk tot meerdere beveiligingsniveaus Geen telefoonnummer aanwezig Onduidelijk hoe hoog het commissiepercentage is Wallet blijft in verbinding met internet

Exodus is in 2015 opgericht door twee personen met een passie voor blockchain. De wallet hecht veel waarde aan een mooi, maar vooral functioneel design dat door iedereen te gebruiken valt. Alles aan Exodus is er dan ook op gericht om het voor de (nieuwe) gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. Exodus wilt bewijzen dat je geen verstand van blockchain en cryptocurrency nodig hebt om hier op een verantwoorde wijze ook in te investeren. In deze Exodus wallet review lees je alles wat je moet weten voordat je er gebruik van gaat maken.

Is de interface gemakkelijk te gebruiken?

Exodus is zeer gemakkelijk te gebruiken doordat de interface minimalistisch en daardoor overzichtelijk is. Het linkermenu bestaat uit vier verschillende onderwerpen die betrekking hebben op het storten, opnemen en inzien van cryptomunten. Hierdoor blijft het voor elke gebruiker zeer gemakkelijk om gebruik te maken van Exodus. De cryptocurrency wallet zelf geeft niet voor niets aan dat ze het belangrijk vinden dan hun wallet door iedereen makkelijk te gebruiken is.

Beveiliging van de Exodus wallet

De website is zeer goed beveiligd, namelijk middels de meest uitgebreide variant van een SSL certificaat. Dit wil zeggen dat alle data die van en naar de website gestuurd worden beveiligd worden middels een encryptie. De wallet zelf daarentegen dient gedownload te worden, maar is wel  in verbinding met het internet. Een crypto wallet die in verbinding staat met het internet zal altijd  een mindere mate van beveiliging hebben dan een wallet die niet in verbinding staat met het internet.

Welke cryptomunten kunnen worden gestort?

Het aantal cryptomunten dat gestort kan worden is een punt waarop Exodus zich onderscheid ten opzicht van verschillende concurrenten. Zo zijn er online wallets waar gebruikers alleen Bitcoin kunnen storten. Exodus daarentegen biedt de mogelijkheid om meer dan 90 verschillende cryptomunten op te slaan. Denk hierbij aan de grote munten zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook kleinere munten die zich nog in een opstartfase bevinden. Voor een online wallet is dit een groot aantal cryptomunten dat opgeslagen kan worden. Dit draagt ook mee aan de populariteit van Exodus als online wallet. In deze cryptocurrency wallet review lees je nog onder meer over de klantenservice en de kosten. Lees dus snel verder!

Klantenservice

Exodus heeft een support center ingericht waar niet alleen gebruikers, maar ook mensen die nog geen account hebben bij de wallet terecht kunnen voor al hun vragen die betrekking hebben op de wallet. Om het zoeken makkelijker te maken zijn de vragen ingedeeld op onderwerp. Hieruit wordt direct zichtbaar hoe uitgebreid dit support center is, aangezien er op het moment dat deze review geschreven is al meer dan 180 artikelen te vinden zijn. Deze artikelen, die dus uitleg geven over allerlei uiteenlopende zaken, zijn ook duidelijk geschreven en behoorlijk uitgebreid. Een nadeel hiervan is dat alle artikelen in het Engels zijn, waardoor het lastig is voor mensen die deze taal niet of minder goed spreken.

Wel is het apart dat er geen pagina aanwezig is in het menu waarop contactgegevens te vinden zijn. Wanneer er wat dieper in de website wordt gezocht blijkt dat deze pagina wel bestaat, maar als artikel in het supportcenter. Een bezoeker wordt dus allereerst gestuurd naar het supportcenter, hoogstwaarschijnlijk in de hoop dat hier het antwoord op zijn of haar vraag gevonden wordt. Wanneer iemand het antwoord al op de website vindt, zal deze geen contact op te hoeven nemen. Dit scheelt uiteraard tijd voor de medewerkers van Exodus om te besteden aan andere zaken.

Er zijn een aantal manieren waarop een gebruiker contact kan opnemen met de online crypto wallet.  Exodus is aanwezig op Twitter, waarop berichten geplaatst worden, maar waar ook vragen gesteld kunnen worden aan een medewerker van de online wallet. Er is een e-mailadres aanwezig dat 24/7 bemand wordt door medewerkers vanuit de hele wereld. Exodus zelf zegt dat dit de snelste manier is om in contact te komen met een medewerker, dus dit zou voor de gebruiker de eerste optie moeten zijn wanneer er contact wordt gezocht.

De applicatie Slack is erg populair onder mensen in onder andere de crypto wereld. Er is een Slack kanaal met meer dan 14.000 leden. Dit zijn dus allemaal mensen die gebruik maken van Exodus en dus vaak andere gebruikers helpen met hun vragen en andere kwesties. Daarnaast heeft Exodus een blog op een aparte, door hun zelf ingerichte, website. Er worden vrij actief blogs geschreven over allerlei actuele onderwerpen, waar uiteraard op gereageerd kan worden. Echter om vragen te stellen over de wallet zelf of bijvoorbeeld problemen met een account lijkt dit niet de beste mogelijkheid. Als laatst is er nog een Facebook account aanwezig, waarop natuurlijk ook contact kan worden gezocht met Exodus. 

Hoe lang duurt het voordat de munten in de wallet zitten?

Dit is afhankelijk van hoe druk het op dat moment op het netwerk is. Doorgaans zal het bij Bitcoin tot een maximum van 60 minuten duren als een transactie wordt geaccepteerd. Voor cryptomunten die gebruik maken van het netwerk van Ethereum is dit doorgaans een stuk minder. Zo zal dit meestal een maximum zijn van 5 minuten voordat de transactie wordt geaccepteerd. Wanneer een transactie verstuurd is, komt er allereerst 'in afwachting' als status (of in het Engels: pending). Wanneer dit 2 tot 3 dagen duurt dan kan er van worden uitgegaan dat deze niet meer geaccepteerd wordt. Dit kan er aan liggen dat het netwerk overbelast is, maar bijvoorbeeld ook dat er te weinig 'miner fee' is betaald. Dit is een bepaald percentage dat je afdraagt aan een miner om je cryptomunten toe te voegen aan de blockchain. Dit percentage wordt bepaald door Exodus zelf en hoeft door de gebruiker zelf dus niet apart te worden toegevoegd.

Welke betaalopties zijn er?

De Exodus wallet is geheel gratis te downloaden en te gebruiken. De kosten die gemaakt worden zijn de zogenaamde 'transaction fees' om ervoor te zorgen dat de cryptomunten worden toegevoegd aan de blockchain. Deze kosten gaan dus niet naar Exodus zelf. Om deze reden zijn er dus ook geen betaalopties nodig. 

Hoeveel commissie wordt er betaald?

Zoals al besproken in een vorig onderdeel wordt er commissie betaald wanneer je cryptomunten stuurt van en naar de Exodus cryptocurrency wallet verplaatst. Deze wordt op dynamische wijze automatisch door Exodus zelf bepaalt, op basis van een aantal verschillende aspecten. Zo heeft dit onder andere te maken met het soort adres waarnaar cryptomunten gestuurd worden. Het is niet mogelijk om zelf de hoogte van deze commissies in te stellen. Personen die dit graag toch zelf willen invullen, zullen elders moeten zoeken, aangezien Exodus aangeeft dit niet beschikbaar te stellen.

Lees meer
Handelsplatform opties Eigen handelsplatform
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
SupportEmailSocial Media
UitbetalingVisaNETellerSkrillBankoverschrijving

Veel gestelde vragen

Gebruikers over Exodus

Exodus wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van Exodus?

Welke beoordeling zou jij Exodus geven?
Onze beoordeling:
7.50 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 90+ 2 Te betalen commissie Niet bepaald 3 App aanwezig Nee
Handel nu via Exodus 2
Exodus review: crypto wallet
Naam exchange: Exodus Vestigingsland: USA Website: exodus.io E-mailadres: support@exodus.io Bestaat sinds: 2015 Oprichter: JP Richardson, Daniel Castagnoli
Onze beoordeling
Layout:8 Service:7 Veiligheid:9 Betaalopties:8 Snelheid:7 Commissie:6 Ons cijfer: 7.50 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash Ripple Qtum Tron
Bekijk deze broker
Handelen via Exodus Wij beoordelen deze wallet met een 7.50 en raden daarom aan deze wallet zeker eens te bezoeken. Handel via Exodus
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?