Risico's van cryptocurrency

Al vanaf het moment dat Cryptocurrency op de markt zijn gekomen, wordt er veel gesproken over de grote risico's die aan dit beleggingsproduct vast hangen. Vooral tegenstanders van de cryptomunt zetten graag de aanval in met verhalen over de risico's, over mensen die al geld kwijtraken en zulke zaken.

Sorteren op:
Exchange Coins Commissie Registratie bonus Populair
Exchange Coins Commissie Beoordeling
Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Toegegeven: er hangen inderdaad risico's aan handelen in cryptocurrency. Echter: er hangen risico's aan beleggen in élk product. Hierin verschilt het dus niet van overige beleggingen.

We zetten de potentiële risico's even voor je op een rijtje:

Offline wallet hack

Cryptocurrency kunnen worden bewaard in zowel een online als offline wallet. De offline wallet, een soort zeer goed beveiligde usb-stick waarop je crypto's kwijt kunt, is reeds enkele malen in het nieuws geweest omdat er hack verhalen rondgingen.

Lees hier over de offline wallet hack en wat je er tegen kunt doen

Pump & Dump

Wanneer je graag investeert in altcoins, en vooral de ultrakleine cryptocurrency met een lage marketcap, dan kun je te maken krijgen met een Pump & Dump scheme. We vertellen je meer over wat dit inhoudt en hoe je je er tegen kunt beschermen.

Pump & Dump: Wat is het en wat doe je er tegen?

Piramidespel / Ponzi scheme

Een veelgestelde vraag over cryptocurrency: zijn crypto's een zogenaamde ponzi scheme of piramidespel? We kunnen hier kort over zijn: nee, dit is niet zo. Er is echter wel een voorbeeld bekend van een piramidespel met cryptocurrency.

Lees meer over cryptocurrency en het piramidespel / ponzi scheme

Tulpenmanie

In de 17de Eeuw was er een heuse run op tulpenbollen, die voor ontzettend hoge bedragen over de spreekwoordelijke toonbank gingen. Nu hebben we cryptocurrency, die vaak worden vergeleken met de tulpenbollen uit 1630. Maar is dit wel zo?

Is de cryptomarkt vergelijkbaar met de tulpenmanie?

ICO scam

Initial Coin Offers: Veel mensen worden geprikkeld door de beloftes van grote ROI's en unieke toepassingen van nieuwe cryptocoins. Er zijn echter ook verhalen bekend van ICO scams, waarmee investeerders veel geld is afgetroggeld. Lees je in en voorkom dat dit jou gebeurt!

Tips om de ICO scam te voorkomen

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?