Bitvavo review: crypto exchange

Er wordt veel gehandeld in Bitcoin, Ethereum en andere cryptovaluta en dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van een cryptocurrency exchange programma. Bitvavo is een cryptocurrency exchange platform en hier kun je eenvoudig aankopen en verkopen doen van diverse cryptovaluta. Door de eenvoudigheid hoef je niet veel kennis of ervaring te hebben om te beginnen met handelen. Dit is ook de voornaamste reden dat Bitvavo is uitgegroeid tot een zeer populaire cryptocurrency exchange in Nederland. Bitvavo is voor een onervaren persoon een aanrader op basis van handelen van cryptocurrency.

Account aanmaken en verifiëren

Om gebruik te mogen maken van Bitvavo, dien je een account aan te maken. Dit proces relatief eenvoudig door een aantal persoonlijke gegevens door te geven. Als dit gedaan is krijg je via de mail een link en daarmee kun je het aanmeldproces vervolgen. Wanneer het account is aangemaakt dien je je verplicht te verifiëren. Dit is verplicht gesteld vanuit de Europese wet en regelgeving. Dit is zodat partijen weten met wie ze zaken doen.

De verificatie wordt gedaan aan de hand van een identiteitsbewijs of een paspoort. Met een geldig bewijs is dit proces binnen enkele minuten afgerond. Het proces is redelijk geautomatiseerd en het is alleen aan jou om de gegevens van je legitimatie zichtbaar door te geven. Als tweede dien je je telefoon te verifiëren en als deze goedgekeurd is, kun je handelen in cryptocurrency, geld storten en opnemen. Let op: een rijbewijs is in dit geval geen geldig bewijs!

Geld storten

Het is mogelijk om verschillende cryptovaluta te kopen, maar dan dien je eerst geld op jouw account te storten. Je kunt een bedrag storten tussen de €1 en de €10.000 en met Bitvavo is dit een eenvoudig proces. Het is mogelijk om geld storten door middel van iDeal of andere betaalmethodes. Bij Bitvavo hoef je geen zorgen te maken dat er geld naar een onbekende bank in het buitenland gaat. Dit is overigens vaker voor bij andere exchange platformen waardoor mensen afschrikken en niet meer doorgaan met het gewenste gedrag.

Kosten en fees

Bij het storten van geld zullen er transactiekosten verrekent worden. Dit bedrag is bij Bitvavo relatief laag vergeleken met de concurrenten. De transactiekosten liggen rond de 0,25%. Hoe hoog je transactie ook is, de kosten blijven bij iedereen hetzelfde zijn. Bitvavo functioneert eigenlijk als tussenpersoon die jou een helpende hand biedt bij een exchange. Het maakt het eenvoudig om cryptovaluta te kopen en daarom zal er een kleine vergoeding verrekend worden per aankoop. Dit kan gezien worden als de Bitvavo fee. Deze fee is een percentage van het bedrag en zal van tevoren duidelijk aangegeven worden. Bitvavo maakt in het algemeen geen gebruik van hoge fees, vaak ligt het percentage rond de 0,25%.

Gebruik van Bitvavo

Bitvavo is een ideaal platform om te beginnen met het handelen van cryptocurrency, omdat er voornamelijk gericht wordt op de gebruiksvriendelijkheid van de website. Iedere gebruiker kan simpelweg crypto kopen en verhandelen. Het is zeer eenvoudig en heeft een moderne uitstraling. Iedere nieuwe gebruiker kan gratis handelen over de eerste €1.000 en uiteindelijk kun je ook automatisch handelen, maar dit wordt verder uitgelegd op Bitvavo!  
Een ander voordeel dat Bitvavo heeft is het aantal beschikbare cryptovaluta en dit wordt steeds uitgebreid met nieuwe valuta. Als laatste zorgt Bitvavo ervoor dat de laatste ontwikkelingen over cryptocurrency zichtbaar zijn.

Een nieuw onderdeel dat je kan gebruiken bij Bitvavo is het staken. Met off-chain en on-chain staking kun je maandelijks een beetje meer rendement verdienen op je cryptocurrency. Het is een nieuw aspect bij Bitvavo en is mogelijk bij enkele cryptocurrency. Lees meer over staken op Bitvavo!

Hoe betrouwbaar is Bitvavo

Bitvavo is een van de grootste spelers van cryptocurrency exchange op de Nederlandse markt. Dit komt voornamelijk door de lage handelskosten en de eenvoudige gebruiksgemak. Bitvavo hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van het bedrijf. Met name de veiligheid van de gebruikers is een belangrijk aspect binnen de organisatie. Een veiligheidsvoorwaarde is bijvoorbeeld dat elk nieuw geregistreerde apparaat nieuwe toestemming moet krijgen.  

Het opslaan van de gegevens via jouw paspoort of identiteitsbewijs wordt veilig gesteld doordat Bitvavo deze bestanden versleuteld opslaat. Dit wordt gedaan om de veiligheid te kunnen waarborgen van de gebruikers ongeacht de omstandigheden.

Bitvavo biedt veel persoonlijke veiligheid van de gebruiker, maar hebben ook een eigen veiligheidssysteem om jouw vermogen te beschermen. Door middel van Stichting Bitvavo Payments wordt er bij een eventueel faillissement het vermogen veilig gesteld en hoeft de klant geen zorgen te maken dat hun vermogen verdwijnt voordat ze met hun ogen kunnen knipperen. Door deze derde partij heeft Bitvavo niets in eigen beheer. Ze zijn daarentegen ook aangesloten bij De Nederlandsche Bank en dit zorgt er wederom voor dat jouw vermogen verzekerd is en omdat Bitvavo is aangesloten bij DNB voldoen ze aan de eisen van de crypto wet.

Klantenservice

Het is mogelijk om contact te leggen met Bitvavo en dan zullen ze ook in een snelle tijd reageren, maar ze raden iedereen aan om eerst te kijken bij de veelgestelde vragen. Dit komt omdat de informatie op de FAQ relevant en kwalitatief is. Wanneer jouw vraag niet wordt beantwoord aan de hand van de FAQ, dan is het mogelijk om contact te leggen met Bitvavo. Dit kun je doen via de mail of via de live chat. De live chat is open op werkdagen tussen 10:00 – 17:00 en in het weekend is de live chat niet open. De werknemers streven om de mails binnen 24 uur te beantwoorden. Ze zijn daarom ook iedere dag bezig met het beantwoorden van de mails. De kans in nihil dat ze lang wachten met het antwoorden van de vragen.

Is Bitvavo aan te raden?

Als laatst kunnen we Bitvavo aanraden om te gebruiken als crypto exchange. Het scoort op vele aspecten goed en het is een zeer betrouwbaar platform. Voor een beginneling is het een ideaal platform om te beginnen. Voor de ervaren handelaars is het mogelijk om gebruik te maken van avancerende tools.

Mocht je interesse hebben in het verhandelen, maar nog niet wetende welke cryptovaluta of crypto exchange website het beste bij jou past? Het is mogelijk om meer reviews over verschillende cryptovaluta en crypto exchange te lezen. Zo kun je meer informatie op doen en uiteindelijk de beste keuze te maken.

Lees meer
Handelsplatform opties iOS appAndroid appEigen handelsplatform

Gebruikers over Bitvavo

Bitvavo wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van Bitvavo?

Welke beoordeling zou jij Bitvavo geven?
Onze beoordeling:
8.17 / 10
1 0
Handel nu via Bitvavo
Bitvavo review: crypto exchange
Naam exchange: Bitvavo
Onze beoordeling
Layout:7 Service:8 Veiligheid:8 Betaalopties:9 Snelheid:9 Commissie:8 Ons cijfer: 8.17 / 10
Coins
Bekijk deze broker
Handelen via Bitvavo Deze exchange krijgt van ons maar een 6.83. Daarom kunnen we deze niet aanraden.Alles vergelijken Handel via Bitvavo
Sluiten [x]
Koop alle populaire cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Bitpanda >>
Handelen in cryptomunten met Bitpanda
Nu cryptovaluta kopen?