Skrill review: crypto exchange

Het handelen in cryptovaluta heeft in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Een belegging hierin kan immers een mooi rendement opleveren, mits je de juiste kennis en beslissingen neemt. Het handelen van cryptovaluta vindt plaats op een zogenoemde crypto exchange. Op deze exchange, alias beurs, zijn verschillende soort munten te verkrijgen die vaak weer moeten worden aangeschaft met andere cryptovaluta. Één van de vele crypto exchanges is Skrill.  Deze handel website zag het levenslicht in 2001 onder de naam Moneybookers en is in de tussentijd gegroeid met het aanbieden van verschillende financiële diensten, waaronder de veel gebruikte cryptocurrency. In deze review zal de handel van cryptomunten op Skrill nader worden bekeken. 

Betalen met euro Hoge mate van veiligheid Zeer bekende speler Slechts 9 cryptomunten Hoog commissiepercentage Antwoord van klantenservice duurt lang

Geld storten op een Skrill account

In tegenstelling tot een aantal crypto exchanges, geeft Skrill de mogelijkheid tot het storten van echte euro's om zo cryptomunten te kopen. Hiervoor brengt Skrill 1% van het gestorte bedrag in rekening, bovenop de normale kosten voor verzending die een bank of creditcardaanbieder veelal vraagt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het storten van geld, namelijk door bankoverschrijving, creditcard, Klarna, Trustly, Bitcoin, Neteller en Paysafecard. 

Het verifiëren van een account

Het is op Skrill mogelijk om met een niet geverifieerd account in cryptovaluta te handelen. Daar zitten echter wel restricties aan vast. Zo kunnen mensen met zo'n dergelijk account slechts tot €2500 op een account zetten, wat een vrij laag bedrag is. Om zonder beperkingen te kunnen handelen in cryptocurrency, is het daarom raadzaam om je account te verifiëren. Dit wordt gedaan aan de hand van drie stappen:

  1. Identiteitsverificatie. De verificatie van je identiteit kan op twee manieren worden voldaan, namelijk via een app of de computer. De app is de snelste manier om het Skrill account te verifiëren. Hierbij kun je gemakkelijk foto's met je mobiel maken en uploaden naar het verificatiesysteem. Wil je niet gebruik maken van de app, dan kunnen er ook foto's via een andere camera worden gemaakt en via de computer gestuurd worden. Ook is het mogelijk de voor- en achterkant van een paspoort of ID te versturen. Hierbij moet er eveneens een selfie worden gemaakt met een handgeschreven zin die gegenereerd wordt tijdens de verificatie.
  2. Adres verificatie. De adres verificatie wordt voltooid door je browser locatie te delen met Skrill. Wanneer je dit niet wilt doen of het land van herkomst niet wordt ondersteund, is er de mogelijkheid om handmatig een document met het adres te versturen.
  3. Verificatie eigenaarschap account. De laatste stap van de verificatie wordt voldaan door een succesvolle financiering te voltooien. 

De veiligheid op Skrill

Skrill benadrukt op de eigen website dat ze aan de strengste voorschriften moeten voldoen om als betalingsdienst te fungeren. Zo worden account aanmeldingen, persoonlijke gegevens en geldtransacties met een SSL beveiligd. Met deze Secure Socket Layer technologie is data die van en naar een website verzonden wordt, beveiligd met een 128-bits encryptie die gecertificeerd is door VeriSign. Wanneer een betaling verzonden wordt, zal de ontvanger bovendien geen financiële informatie verkrijgen, zoals bankgegevens. Daarnaast is Skrill geautoriseerd en gereguleerd door verscheidene toezichthouders over de hele wereld, waaronder Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk en de Amerikaanse FinCEN. Wil je nog een extra beveiliging toevoegen, dan kan dat met Two Factor Authentication via Google Authenticator. Hierbij zal je bij het inloggen, naast het wachtwoord, een code moeten invullen die naar je telefoon wordt verstuurd.

Naast deze veiligheidsmaatregelen garandeert Skrill een 100% geld terug garantie. 
Bij verlies van geld doordat iemand zonder jouw toestemming gebruik heeft gemaakt van je account, wordt het volledige bedrag vergoed door Skrill. Hier hangt wel de voorwaarde aan vast dat het zeker moet zijn dat je veilig en verantwoordelijk met je account bent omgegaan.

Welke cryptomunten zijn er verkrijgbaar?

Skrill biedt een aantal cryptovaluta aan die gekocht en verkocht kunnen worden middels de Skrill wallet. De cryptovaluta die momenteel ondersteund worden zijn: Bitcoin, Bitcoin Cash, EOS, Ether, Ethereum Classic, Litecoin, XLM, XRP and 0x. Vooralsnog is het nog niet mogelijk om op Skrill cryptovaluta over te dragen aan andere gebruikers of het cryptogeld te gebruiken voor transacties.

Hoelang duurt het voordat het geld op het online account staat?

Het storten van geld via je bankrekening gebeurt door het geld naar een Skrill bankrekening te sturen. Hierbij is het van belang je unieke klantreferentienummer in te voeren, aangezien Skrill anders problemen ervaart bij de overschrijving. De duur van het storten van het geld naar je wallet is afhankelijk van de door jou gehanteerde betaalmethode. Doorgaans wordt de betaling binnen 2 tot 3 werkdagen behandeld, waarna het op je Skrill account te zien is. Het handelen tussen cryptocurrency gaat op Skrill wel erg snel. De ruil vindt vrijwel onmiddellijk plaats, waardoor binnen enkele seconde je cryptocurrency balans bijgewerkt wordt naar de laatste uitgevoerde handeling.

Hoogte van het commissie percentage

Aan het gebruik van Skrill zijn er verscheidene kosten verbonden. Bij het aanmaken van een account hangen hier geen kosten aan vast, maar bij andere diensten hanteert Skrill wel bepaalde tarieven. We leggen de kosten hieronder uit.

  1. Geld storten op account. Bij het versturen van geld van je bankrekening naar je account vraagt Skrill een vergoeding voor deze overdracht. Zo hanteert de website 1% van het bedrag dat gestort wordt, die Skrill aan zichzelf schenkt. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het brutobedrag dat gestort wordt.
  2. Het opnemen van geld. Wanneer je tevreden bent met het geld dat op je account staat en dit geld op de bankrekening wilt zetten, moeten er wederom kosten worden betaald. De kosten die worden berekend zijn afhankelijk van de door jou gekozen betalingsmethode. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om geld over te maken naar je creditcard, dan brengt Skrill zo'n 7,5% van het bedrag in rekening.
  3. Het overboeken van geld. Net zoals het opnemen en storten van geld, vraagt Skrill bij het overboeken van een bedrag een bepaald percentage. Zo brengt Skrill 1,45% in rekening bij het overmaken van geld. In vergelijking met concurrent PayPal is dit eigenlijk vrij goedkoop, aangezien PayPal een percentage van 2,90% hanteert.

Zijn er uitsluitingen op basis van nationaliteit?

Voor alle Europese landen is het mogelijk om geld te storten, te overboeken en op te nemen. Daarnaast kunnen veel landen in Azië en Amerika en een aantal Afrikaanse landen ook gebruik maken van de diensten van Skrill. Er zijn echter nog een tiental landen in Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika die niet ondersteund worden, zoals Japan en Cuba. Voor de gehele lijst aan landen verwijzen we je door naar de website van Skrill.

Klantenservice

Als je hulp zoekt bij een dienst van Skrill, dan is het eerst verstandig om de meest gestelde vragen in de FAQ-sectie te bekijken. Veelal wordt daar je vraag al beantwoord. Wanneer je echter contact wilt met een Skrill-medewerker, dan zijn er twee mogelijkheden waarop dit kan:

  1. Telefonisch. Zo kan je telefonisch contact opnemen met Skrill door een van de aangegeven nummers op de website te kiezen, zoals een nummer uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vergeet hierbij niet om je klantreferentienummer te noteren, aangezien daar telefonisch naar wordt gevraagd. Dit nummer is rechtsboven in het scherm te vinden. VIP Skrill-leden krijgen een speciaal telefoonnummer tot hun beschikking, die 24/7 ondersteuning moet bieden. Hierdoor spreek je als VIP-lid sneller een medewerker. 
  2. Bericht. Daarnaast kan je ook een bericht naar Skrill sturen via je Skrill account. Doorgaans wordt er binnen 24 uur gereageerd op het bericht. Wanneer je onmiddellijk hulp nodig hebt, is het echter aan te raden telefonisch contact op te nemen. In tegenstelling tot andere crypto exchanges beschikt Skrill tot op heden niet over een live chatfunctie.

Ondanks deze beloftes van Skrill gaan er meerdere geluiden op dat de klantenservice bij Skrill erg tegenvalt. Zo klagen klanten online dat berichten vaak laat en slecht beantwoord worden en medewerkers telefonisch niet behulpzaam zijn. Als er iets mis is met je identiteit kan het tevens een erg lang proces worden om door Skrill geholpen te worden. Dit zijn zaken die toch handig zijn om in je achterhoofd te houden. 

Conclusie

Samenvattend kan gezegd worden dat Skrill een handige manier is om te handelen in cryptocurrency en makkelijk echt geld op de rekening te krijgen. Door de ondersteuning van veel betaalmethodes en veel landen, is het platform voor een groot aantal mensen toegankelijk. Deze makkelijke manier van handelen komt wel met een meerprijs. Zo rekent Skrill bij zowel het storten, overmaken en opnemen van geld verschillende tarieven. Deze bedragen zijn echter wel schappelijk, in vergelijking met andere grote concurrenten. Bovendien kan Skrill door de vele beveiligingsmethodes gezien worden als een betrouwbare en veilig site. We kunnen dus wel concluderen dat Skrill een prima, veilige en makkelijke methode is om te handelen in cryptovaluta.

Lees meer
Handelsplatform opties iOS appAndroid appEigen handelsplatform
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
StortingMasterCardVisaPaysafecardSkrillBankoverschrijving
SupportTelefoonEmail
UitbetalingVisaSkrillBankoverschrijvingCredit Card
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Skrill

Skrill wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 1.0 / 5 1 reviews
Nico 22-02-2021
1 / 5
Echt oplichters

Wat vind jij van Skrill?

Welke beoordeling zou jij Skrill geven?
Onze beoordeling:
7.83 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 9 2 Te betalen commissie 1% - 7,5% 3 App aanwezig Ja
Handel nu via Skrill
Skrill review: crypto exchange
Naam exchange: Skrill Vestigingsland: Londen Website: https://www.skrill.com/en/transfer-money/skrill-cryptocurrency/ E-mailadres: Contactformulier op de website Bestaat sinds: 2001
Onze beoordeling
Layout:9 Service:7 Veiligheid:8 Betaalopties:9 Snelheid:8 Commissie:6 Ons cijfer: 7.83 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash Ripple EOS
Bekijk deze broker
Handelen via Skrill Deze exchange krijgt van ons maar een 6.83. Daarom kunnen we deze niet aanraden.Alles vergelijken Handel via Skrill
Sluiten [x]
Koop alle populaire cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Bitpanda >>
Handelen in cryptomunten met Bitpanda
Nu cryptovaluta kopen?