Cryptocurrency wanneer kopen en verkopen?

Het beginnen met cryptocurrency kan erg lastig zijn. In de wereld van cryptocurrency is iedereen namelijk aangewezen op zichzelf. Vanwege de behoorlijk complexe materie, technologie en projecten dien je zelf de nodige hoeveelheid onderzoek te doen. Dit alles vergt discipline. Je dient jezelf namelijk wegwijs te maken in een complexe wereld waar je voorheen nog nauwelijks iets van af wist. In dit artikel bespreken we alles omtrent wanneer je cryptocurrency het beste kunt kopen en verkopen via brokers als Kraken, Bitvavo of Litebit..

Sorteren op:
Exchange Coins Commissie Registratie bonus Populair
Exchange Coins Commissie Beoordeling
Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Wanneer kopen we?

Het is een interessante en bovendien veelgestelde vraag: Wanneer kunnen we het beste cryptocurrency kopen?. Op basis van diverse indicaties kan er antwoord worden gegeven op reeds gestelde vraag. 

  • Koop laag, verkoop hoog

De naam zegt het eigenlijk al en het klinkt allemaal ook redelijk logisch. Goedkoop inkopen en hoog verkopen. Om dit te realiseren is het raadzaam om de grafiek van de koers nadrukkelijk in de gaten te houden. In deze grafiek kun je constant kijken hoe het ervoor staat met de desbetreffende koers. Indien de munt bijvoorbeeld op een enorm hoge score staat is het dus geen moment om in te stappen. Je kunt beter wachten tot er zich een dipje voordoet. 

  • Raadpleeg de agenda & roadmap

Normaliter beschikt iedere cryptomunt over zijn whitepaper en roadpaper. Hierin staan zowel de korte als lange termijn plannen van de cryptomunt in weergegeven. Op deze manier kun je gericht in de plannen investeren. Zodoende kun je proberen te bepalen wat belangrijke momenten voor de desbetreffende munt gaan zijn. Een goed moment om in te stappen is bijvoorbeeld als er binnen een periode van een aantal weken of maanden een belangrijk moment aan gaat komen voor jouw munt. 

  • Bepaal de waarde van jouw cryptocurrency

Ondanks dat de waarde van cryptocurrency deels speculatie betreft, kun je het wel meenemen in het aankopen van jouw cryptomunten. Door zorgvuldig research te doen naar waardes van munten kun je proberen een inschatting te maken wat de aankoop van een bepaalde cryptomunt jou in de toekomst wellicht op kan gaan leveren.
Bovenstaande tips zijn raadzaam om mee te nemen in het aankoopproces van een cryptomunt. Los van de bovenstaande punten dien je logischerwijs ook rekening te houden met jouw persoonlijke situatie. 

Wanneer verkopen?

Nadat je geïnvesteerd hebt in cryptocurrency ben je natuurlijk benieuwd wanneer je jouw investering kunt gaan verkopen. Hierbij heb je logischerwijs de wens dit pas te doen zodra het jou winst zal opleveren. Vandaar dat we nu stilstaan bij momenten waarop je het beste jouw cryptocurrency kunt verkopen. Hierbij wordt direct duidelijk dat winst lang niet altijd een garantie is. In sommige gevallen doe je er namelijk verstandig aan om jouw cryptocurrency te verkopen bij een eventuele crash. Indien er zich een crash voordoet is er sprake van een drastische daling van jouw investering. Indien je hierbij te lang wacht kan het zijn dat jouw complete investering weg is. 

Indien er geen sprake is van een crash en alles volgens plan verloopt kun je met jezelf afspreken dat je start met het verkopen van cryptocurrency zodra je een bepaald rendement hebt weten te behalen. Dit rendement kun je ook al voor jezelf vaststellen vóórdat je besluit te gaan investeren in cryptocurrency.

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?