Stappenplan

Beginnen met handelen in cryptocurrency is niet lastig. Het kost je slechts enkele minuten om een account aan te maken. Maar we kunnen het ons voorstellen dat je graag een soort guideline wil die je kunt gebruiken om de juiste keuze te maken op het gebied van wallet, exchange en de eerste coins die je koopt. Daarom hebben we een handig stappenplan opgesteld waarmee je gemakkelijk kunt instromen in de wereld van de cryptocurrency. 

Sorteren op:
Exchange Coins Commissie Registratie bonus Populair
Exchange Coins Commissie Beoordeling
Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Stap 1: Bedenk wat voor soort crypto trader je bent / wilt worden

Handelen in crypto's kan op veel manieren. Wat wil jij? Ben je bijvoorbeeld een day trader, een echte HODL-er of wil je gewoon iets gaan proberen en kijken wat er uit komt? Zie hier het verschil:

Day traders: Sommigen zijn day traders en houden de markt met haviksogen in de gaten. Op dag 1 kopen, op dag 2 verkopen. Daarna op dag 2 weer een nieuwe munt kopen, en die 's avonds weer verkopen. Dat is een beetje het idee van day traden. Kortom: op korte termijn kleine winsten behalen.

HODL: De afkorting HODL staat voor Hold On for your Dear Life. Oftewel: de HODL-er koopt eenmalig munten en laat ze staan. God weet hoe lang. Deze tactiek is erop gericht om lange termijn winst te behalen.

Er tussen in: Ben je een beginner en wil je gewoon een beetje "spelen" met een relatief laag bedrag?  Ook dat kan. 

Stap 2: Kies de juiste wallet

Afhankelijk van de hoeveelheid crypto's die je van plan bent om aan te kopen, kun je er voor kiezen om een offline of online wallet te kiezen. Ook kun je kiezen voor een wallet & exchange in één, waardoor je in het begin nog niet hoeft te transferen tussen je wallet en een exchange.

Maak gebruik van onze handige vergelijker om een geschikte wallet te vinden

Het aanmaken van een account is slechts enkele minuten werk, maar het laten verifiëren ervan kan wel even duren. Sommige wallets hebben namelijk tijdrovende veiligheidsmaatregelen. Zo dien je soms een selfie te maken met je identiteitsbewijs (rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs) zichtbaar in je hand. Deze wordt handmatig gecheckt alvorens je toegang krijgt tot je account. 

Stap 3: Kies de juiste exchange

Ook het kiezen van de juiste exchange is belangrijk. Indien je weinig gaat handelen, dan hecht je wellicht veel waarde aan een gemakkelijke afhandeling, bijvoorbeeld met de hulp van iDEAL. Ga je veel handelen? Dan zijn lage transactiekosten een stuk belangrijker.

Maak gebruik van onze exchange vergelijker en kies de meest geschikte voor jou!

Stap 4: Voor welk bedrag instappen? 

Dit is voor iedereen persoonlijk, maar vanwege het volatiele karakter van cryptocurrency is het verstandig om alleen een bedrag te investeren wat je daadwerkelijk kunt missen. Het is en blijft namelijk een hoog-risico product en de kans is aanwezig dat je een flinke hap van je vermogen kwijtraakt. Natuurlijk is dat niet het doel, maar het risico is er. En dat is belangrijk om te beseffen.

Stap 5: Kies de juiste coins 

Nu begint het echte werk: het kiezen van de juiste coins. Als nieuwbakken crypto trader kan dit lastig zijn. Ga je voor BitCoin of kies je toch voor AltCoins? Zet je alles in op één coin, of ga je voor een gevarieerd portfolio? 

Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van cryptogeld.

Stap 6: Meten = Weten

Daarna is het een kwestie van in de gaten houden en handelen. Er zijn verschillende trucjes die je kunt toepassen, zoals bijvoorbeeld het instellen van automatische orders die worden uitgezet wanneer een bepaalde cryptomunt een bepaald prijsniveau behaalt.

Tevens kun je gebruik maken van apps. Ook al ben je een HODL-er, je wil toch wel weten hoe je coins er voor staan. Daarom kun je altijd een crypto currency tracker installeren, zelfs als je niet van plan bent om te handelen via je telefoon.

Onze tip: Delta. Hierop kun je zelfs aangeven op welke exchange je handelt, waardoor je een zeer precies overzicht hebt van je coins en hun huidige waarde. Tevens krijg je push notifications als er bepaalde veranderingen plaatsvinden, bijvoorbeeld een winst of verlies hoger dan 10%.

Lees onze reviews over de beste cryptocurrency reviews, brokers én wallets!

Lees meer
Sluiten [x]
Koop alle populaire cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Bitpanda >>
Handelen in cryptomunten met Bitpanda
Nu cryptovaluta kopen?