Op dit moment raden wij deze aanbieder niet aan. Kies een alternatief. Bekijk alternatieven

Jaxx review: crypto wallet

Let op! jaxx is niet langer actief. Kies daarvoor in de plaats een andere crypto wallet.

Meer dan 70 munten op te slaan Zeer mooie interface Gratis te installeren Mogelijkheid om cryptomunten te wisselen Geen telefoonnummer aanwezig Geen livechat Commissie percentage niet zelf te bepalen

Het opslaan van cryptomunten kan op verschillende manieren gedaan worden. In een crypto wallet kunnen de munten worden opgeborgen en afhankelijk van de mogelijkheden ook direct weer verkocht of bijgekocht. Jaxx Liberty, een Canadees bedrijf, behoort ook tot de online cryptocurrency wallets. Deze wallet is opgericht in 2014 door het grootste blockchain bedrijf in Canada. Een van de medeoprichters van Ethereum is ook de oprichter van dit grote Canadese blockchain bedrijf. Met personen die al jaren ervaring hebben in de branche, kan Jaxx Liberty worden gezien als méér dan slechts een wallet die technisch goed in elkaar zit.

Jaxx Liberty staat bekend als een wallet met een fraai en overzichtelijk ontwerp, waardoor deze sinds de opstart steeds populairder is geworden onder gebruikers. De wallet van Jaxx Liberty wordt gezien als een cryptocurrency wallet met een hoge mate van privacy voor de gebruiker. De wallet is gratis te downloaden en er is geen onnodige registratie nodig. Privacy staat dus hoog in het vaandel, wat hier alleen maar door bevestigd wordt. Er zijn inmiddels al meer dan één miljoen mensen die de wallet gebruiken en in de toekomst zal dit aantal waarschijnlijk alleen maar stijgen. Meer over deze wallet weten? Lees dan verder in deze Jaxx wallet review van Webwallet.nl.

Is de interface gemakkelijk te gebruiken?

De gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk voor Jaxx Liberty, omdat dit ook één van de dingen is waar ze bekend om staan. Wanneer we de interface onder de loep nemen komen we erachter dat hier niet over wordt gelogen. Het design zit zeer goed in elkaar en is gemakkelijk te gebruiken. Gebruikers die voor de eerste keer in aanraking komen met cryptomunten zullen nog zonder echte problemen overweg kunnen met de wallet van Jaxx Liberty. Voor de zeer ervaren handelaar is het mogelijk dat het iets te simplistisch is opgezet. 

Daarnaast zijn er wel af en toe wat kleine problemen met de interface, aangezien sommige zaken, zoals het wisselen tussen cryptocurrencies of het scannen van een QR code, nog wel eens langer duren dan gewenst. Middels ShapeShift kan er eenvoudig tussen allerlei verschillende cryptocurrencies gewisseld worden. Dit is in wezen hetzelfde als een exchange, echter is dit niet de belangrijkste insteek van Jaxx Liberty.

Beveiliging van Jaxx Liberty

De website waarop je de online cryptocurrency wallet kunt downloaden is uiteraard beveiligd middels een SSL. Dit wil zeggen dat alle data die van en naar de website gestuurd wordt, beveiligd is door middel van data-encryptie. Daarnaast is het voor het aanmaken van een account niet direct nodig om hier privégegevens voor in te voeren. Met de privacy voor gebruikers zit het dus wel goed bij Jaxx Liberty. Geheime sleutels worden opgeslagen op het apparaat van de gebruiker zelf en niet op een server bij Jaxx Liberty. Het enige waarover gebruikers zouden kunnen struikelen is een hack in het begin van 2017, waarbij voor zo'n 400.000 Dollar aan cryptomunten werd gestolen. Dit probleem is echter waterdicht opgelost, dus hier hoeven potentiële gebruikers zich geen zorgen over te maken.

Welke cryptomunten kunnen worden gestort?

Jaxx Liberty blijft zichzelf verbeteren door een steeds groter aantal cryptomunten te ondersteunen. Zo kunnen er al meer dan 70 verschillende cryptomunten bewaard worden in een persoonlijke wallet van Jaxx Liberty. Alle prominente munten zoals o.a. Bitcoin, Ethereum, Litecoin kunnen uiteraard bewaard worden. Daarnaast zijn er ook munten beschikbaar waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. De online wallet zorgt ervoor dat mensen die ook handelen in de minder bekende munten een veilige plek hebben om hun munten op te slaan.

Klantenservice

Er zijn een aantal verschillende manieren beschikbaar waarmee gebruikers contact kunnen opnemen met de cryptocurrency wallet Jaxx Liberty. Er kan een vraag worden gesteld middels een contactformulier op de website van Jaxx Liberty. Het streven van de wallet is om binnen 24 uur een reactie hierop te geven. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden waarmee iemand sneller een reactie kan ontvangen dan binnen 24 uur.

Middels een Twitter account leveren ze support op vragen en opmerkingen van gebruikers. Dit is een middel waarmee zeer snel gereageerd kan worden op een vraag van iemand, echter is het natuurlijk wel een vereiste dat de gebruiker een account heeft op Twitter. Dit brengt een hoge drempel met zich mee, aangezien niet iedereen hier aan account op heeft. Er is een community op het online platform Reddit. Hier zijn zowel medewerkers van Jaxx Liberty als gebruikers actief. Ook hier kunnen gebruikers terecht met al hun vragen omtrent de online cryptocurrency wallet.

Verder is er geen telefoonnummer aanwezig voor directe support. Daarnaast is er ook geen livechat op de website, waardoor het niet mogelijk is om live support te ontvangen. Dit kan zeer vervelend zijn wanneer er direct support nodig is, echter is er helaas geen andere mogelijkheid bij Jaxx Liberty. Meer weten over Jaxx Liberty? Lees dan snel verder in deze online cryptocurrency wallet review van Webwallet.nl.

Hoe lang duurt het voordat de munten in de Jaxx wallet zitten?

Dit is gedeeltelijk afhankelijk van hoe druk het op het netwerk is en voor een gedeelte van het functioneren van de interface van Jaxx Liberty. Zoals onder het kopje interface al genoemd werd, zijn er nog wel eens problemen waardoor het sturen of ontvangen van munten langer kan duren dan gehoopt. In zijn algemeen is dit echter gewoon net zo lang als bij een andere vergelijkbare wallet.

Welke betaalopties zijn er?

De wallet van Jaxx Liberty is gratis te gebruiken, dus een betaalmethode is niet nodig. Het is dan ook niet mogelijk om Euro's of Dollars naar een wallet te storten. Zoals al genoemd is het middels Shapeshift dus wel mogelijk om andere cryptocurrencies aan te schaffen, echter is dit dus alleen mogelijk met andere cryptomunten.

Hoeveel commissie wordt er betaald?

Zoals al genoemd is Jaxx liberty geheel gratis te gebruiken, echter dient er voor het versturen van cryptomunten wel een commissie betaald te worden. Dit percentage gaat niet naar Jaxx Liberty zelf, maar dit zijn kosten om de verstuurde cryptomunten toe te voegen aan het netwerk. Gebruikers kunnen kiezen uit laag, standaard en hoog. De exacte hoogte hiervan kan niet bepaald worden, aangezien Jaxx Liberty dit automatisch afstemt met de markt op dat moment. 

Na het lezen van deze Jaxx wallete review nog niet helemaal zeker welke wallet het beste bij je past? Op Webwallet.nl vind je niet alleen allerlei cryptocurrency wallet, broker en exchange reviews, maar ook nog eens een handige vergelijker. Kijk daarom eens verder op de website en gebruik deze handige tool.

Lees meer
Handelsplatform opties iOS appAndroid appEigen handelsplatform
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
StortingNETellerMasterCardVisaSkrillBankoverschrijving
SupportEmailSocial Media

Gebruikers over Jaxx Liberty

Jaxx Liberty wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 4.0 / 5 1 reviews
Charles Edwin Kramer 18-08-2021
4 / 5
begrijpelijk

Wat vind jij van Jaxx Liberty?

Welke beoordeling zou jij Jaxx Liberty geven?
Onze beoordeling:
7.00 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 70 2 Te betalen commissie Niet bepaald 3 App aanwezig Ja
Handel nu via Jaxx Liberty 2
Jaxx review: crypto wallet
Naam exchange: Jaxx Liberty Vestigingsland: Canada Website: jaxx.io Bestaat sinds: 2015 Oprichter: Anthony Di Iorio
Onze beoordeling
Layout:8 Service:7 Veiligheid:6 Betaalopties:8 Snelheid:7 Commissie:6 Ons cijfer: 7.00 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash EOS Qtum Tron
Bekijk deze broker
Handelen via Jaxx Liberty Wij beoordelen deze wallet met een 7.00 en raden daarom aan deze wallet zeker eens te bezoeken. Handel nu via Jaxx Liberty
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?