Kucoin review: crypto exchange

Cryptomunten kunnen op verschillende platformen gekocht worden, maar als je een zo groot mogelijk aanbod wilt, dan zal er een account aangemaakt moeten worden op een exchange. Een exchange is een soort beurs, waarop allerlei verschillende crypto's worden aangeboden en deze direct gekocht en verkocht kunnen worden. Hoe meer mensen gebruik maken van een exchange, hoe sneller je een munt gekocht of verkocht krijgt tegen gewenst tarief. Het draait namelijk allemaal om vraag en aanbod op een exchange, terwijl dit bijvoorbeeld bij Coinbase niet aan de orde is.

Redelijk gunstig commissiepercentage Groot aantal munten te verhandelen Veilige exchange Uitgebreide klantenservice Euro's en dollars zijn niet mogelijk Minder actieve gebruikers dan concurrenten

Een exchange die wat minder bekend is, maar zeker niet te verwaarlozen valt is Kucoin. Deze crypto exchange van Aziatische origine is opgericht in 2017 en is daarna in een stroomversnelling terecht gekomen. De exchange staat erom bekend dat veel jonge en kleine cryptomunten de kans krijgen om hier verhandeld te worden. Daarnaast is het een vrij gemakkelijk te gebruiken platform en kan er ook gehandeld worden (met kleinere bedragen) wanneer een account nog niet geverifieerd is. De drempel om te gaan handelen met Kucoin is daardoor erg laag. Echter zijn er veel minder actieve gebruikers dan bijvoorbeeld bij Bittrex of Binance. Hierdoor kan het soms langer duren voordat je een munt gekocht of verkocht krijgt. In onderstaande Kucoin review worden alle belangrijke zaken onder de loep genomen, zodat duidelijk wordt of de exchange wel of niet aan je eisen voldoet.

Geld storten naar een Kucoin account

Het is niet mogelijk om met bijvoorbeeld euro's of dollars te betalen op de exchange. Wanneer dit ooit wel mogelijk wordt, dan zal Kucoin ook aan bepaalde eisen vanuit de overheid moeten voldoen, die in dit geval nog niet belangrijk zijn. Het is ook niet duidelijk of Kucoin er überhaupt interesse in heeft om deze vorm van geld beschikbaar te maken voor haar klanten.

Het verifiëren van een account

Bij Kucoin is het niet nodig om het account te verifiëren om al met redelijke bedragen te handelen. Het aanmaken van een account is zeer eenvoudig en hier is dan ook geen vorm van identificatie voor nodig. Dit maakt de cryptocurrency exchange erg populair onder traders, aangezien de anonimiteit erg hoog is. Het is echter de vraag hoe lang dit zo kan blijven, aangezien ingrijpen vanuit de overheid vrijwel onvermijdelijk is.

Wat wordt er gedaan voor de veiligheid?

Het eerste wat direct opvalt is dat er gebruik wordt gemaakt van een SSL beveiliging. Tegenwoordig is dit eigenlijk een standaard beveiliging voor een website en niet een speciale extra, echter dient het toch benoemd te worden. Ook is het mogelijk om een Two Factor Login te kiezen, waardoor het niet meer mogelijk is om enkel met een wachtwoord in te loggen en het vrijwel onmogelijk voor iemand is om in te loggen op een account dat niet van hem of haar is. 

Welke munten zijn beschikbaar op Kucoin?

Doordat Kucoin open staat voor de kleine en nieuwe munten is het aanbod voor zo'n jonge exchange al aan de hoge kant. Veel munten die voor het eerst aan een exchange toegevoegd gaan worden, worden geaccepteerd door Kucoin. Vandaar dat er al meer dan 100 verschillende munten op Kucoin beschikbaar zijn. 

Hoe lang duurt het voordat je munten op het account staan?

Net zoals bij de andere exchanges is het niet mogelijk euro's rechtstreeks naar je account te sturen. Om deze reden zal er eerst Bitcoin, Ethereum of Litecoin gekocht moeten worden via een andere website. Voorbeelden van websites waar dit kan, zijn: Coinbase, GDAX of Kraken. Uitleg over hoe dit in zijn werk gaat vind je in de individuele reviews van deze websites. Het grootste gedeelte van de altcoins kan enkel gekocht worden met Bitcoin, dus raden we ook aan om deze aan te schaffen als je graag uit alle crypto's wilt kunnen kiezen.

Wanneer de Bitcoins aangeschaft zijn, kunnen deze verstuurd worden naar je Kucoin account. Binnen Kucoin open je de wallet en geef je aan dat je Bitcoin wilt storten. Vervolgens wordt het adres van je Bitcoin wallet binnen Kucoin getoond. Deze wordt gebruikt om hier de Bitcoins naar te sturen. Vaak duurt het enkele uren voordat de gestuurde munten daadwerkelijk aankomen. Wanneer dit niet direct gebeurd is er dus nog niks aan de hand.

Commissie percentage

Uiteraard wordt er ook een bepaald percentage gehanteerd dat betaald moet worden wanneer iemand een transactie doet. Zowel bij het kopen als het verkopen van een munt is dit bij Kucoin 0,1%. De cryptocurrency exchange geeft daarnaast ook nog korting aan gebruikers die Kucoin Shares in hun bezit hebben. Dit is een cryptomunt van de exchange zelf, die enkel in het bezit van een gebruiker hoeft te zijn om voor korting te zorgen. Concurrent Binance heeft ook een vergelijkbaar systeem, echter wordt er alleen korting toegerekend als er met de Binance Tokens betaald wordt en bij Kucoin blijven alle Kucoin Shares dus gewoon in je bezit.

De korting is als volgt opgebouwd: 

– 1% korting op het commissie percentage vanaf 1.000 Kucoin Shares

– 10% korting op het commissie percentage vanaf 10.000 Kucoin Shares

– 30% korting op het commissie percentage vanaf 40.000 Kucoin Shares

De munten NEO en GAS kunnen geheel gratis gestort en verstuurd worden. Ook ontvangt iedereen die NEO in zijn of haar bezit heeft GAS als een soort dividend.

Zijn er uitsluitingen op basis van nationaliteit?

Er wordt nergens vermeld dat mensen van een bepaalde afkomst wel of niet worden toegelaten tot de exchange. Kucoin zelf is gevestigd in China, waardoor ze onder de Chinese wetgeving vallen. Het aanmaken van een account is zelfs heel gemakkelijk en kan zonder enige vorm van identificatie voltooid worden. Doorgaans wordt het aanmaken van een account met persoonlijke informatie, zoals een legitimatiebewijs, een KYC genoemd. KYC staat voor Know Your Customer en dient wat meer inzicht te geven in wie de personen zijn die de website gebruiken.

Klantenservice

Er is een Kucoin Help Center ontwikkeld waarop klanten al hun vragen kunnen stellen. Allereerst werkt het als een soort F.A.Q. waarop mensen antwoord kunnen vinden op vragen die vaak gesteld worden. Deze zijn ingedeeld op onderwerp, maar kunnen ook gevonden worden via de zoekfunctie in het Help Center. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden om te kiezen, namelijk directe online support of het indienen van een vraag. 

Bij het indienen van een vraag wordt een contactformulier getoond. Hier kan het onderwerp van de vraag worden aangevinkt en vervolgens een e-mailadres en beschrijving van de vraag worden ingevuld. Daarna dienen er enkele gegevens van het account te worden ingevuld en daarna wordt de aanvraag verstuurd. Het kan al snel enkele dagen duren voordat er een reactie gestuurd wordt, afhankelijk van hoe druk het op dat moment is.

De online support optie is misschien enigszins misleidend. Er wordt namelijk eerst gechat met een robot. Dit staat ook aangegeven, maar dit is niet iets wat iemand verwacht als er een chatvenster opent. Wanneer er een vraagt gesteld wordt is het direct zichtbaar aan de snelheid en inhoud van het antwoord. Er worden bepaalde termen uit je vraag gevist en daaruit wordt een antwoord gestuurd. Gelukkig is het ook mogelijk om met een daadwerkelijke werknemer van Kucoin te chatten. Dit is handig wanneer het automatische antwoord alsnog geen antwoord geeft op je vraag.

Om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is de klantenservice 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar is. Dit is erg handig, aangezien mensen van over de gehele wereld accounts hebben bij Kucoin en dus ook in andere tijdszones leven.

Lees meer
Handelsplatform opties iOS appAndroid appWebtrader
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
SupportEmailLive chat
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Veel gestelde vragen

Gebruikers over Kucoin

Kucoin wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van Kucoin?

Welke beoordeling zou jij Kucoin geven?
Onze beoordeling:
7.00 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 100+ 2 Te betalen commissie 0,1% 3 App aanwezig Ja
Handel nu via Kucoin
Kucoin review: crypto exchange
Naam exchange: Kucoin Vestigingsland: China Website: kucoin.com Bestaat sinds: 2017 Oprichter: Michael Gan, Eric Don, Top Lan, Kent Li, John Lee, Jack Zhu, Linda Lin
Onze beoordeling
Layout:6 Service:8 Veiligheid:7 Betaalopties:6 Snelheid:7 Commissie:8 Ons cijfer: 7.00 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash NEO EOS Qtum
Bekijk deze broker
Handelen via Kucoin Wij beoordelen deze exchange met een 7.00 en raden daarom aan deze exchange zeker eens te bezoeken. Handel via Kucoin
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?