Cryptocurrency zonder blockchain: bestaan ze?

Omtrent cryptocurrency wordt er meer gesproken over de koersen van cryptocurrency dan over de achterliggende blockchain technologie. Veel mensen weten namelijk niet dat de blockchain en de Bitcoin tegelijkertijd bedacht zijn. De Bitcoin diende hierbij als een nieuwe optie voor het financiële systeem en de blockchain zorgde ervoor dat alle transacties opgeslagen konden worden. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van cryptocurrency in combinatie met de blockchain. 

Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

De blockchain zonder de cryptocurrency

Veel mensen geven aan dat ze de blockchain zelf, in tegenstelling tot de Bitcoin, wél interessant vinden. Ze gebruiken hierbij de motivatie dat het gezien wordt als een waardevolle innovatie die naast geld gerelateerde zaken, ook voor tal van andere zaken gebruikt kan worden. Het is bijvoorbeeld ook in te zetten om de verspilling van voedsel tegen te gaan. Bovendien kunnen er hele supply chains op een blockchain opgeslagen worden. De blockchain kan zodoende gezien worden als een innovatie van de actuele database. Deze kun je gebruiken voor bijvoorbeeld het volgen van een online aankoop of het extra efficient maken van je administratie.

Crypto zonder blockchain

Het is mogelijk om de cryptomunten zonder gebruik van de blockchain te gebruiken. Niet iedere cryptomunt is namelijk gebaseerd op de blockchain technologie. Zo zijn er diverse cryptomunten zoals de IOTA, HOT en Hashgraph die niet op blockchain gebaseerd zijn. Diverse bronnen zijn zelfs van mening dat de blockchain verouderd is en dat de nieuwe technologie vele malen beter is. Hier durven wij echter geen uitlatingen over te doen. De tijd zal uitwijzen welke manier uiteindelijk het meest populair zal gaan zijn. 

Raadpleeg onze vergelijker!

Benieuwd hoe je aan cryptocurrency kunt komen? En bij welke aanbieders je dit zoal kunt aanschaffen? Overweeg dan eens onze online vergelijker. Hier vind je uitsluitend de meest geschikte aanbieders van cryptocurrency. Vergelijken maar!

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?