Poloniex review: crypto exchange

Het handelen met cryptomunten is op verschillende manieren mogelijk, maar voor de persoon die toch wilt kunnen kiezen uit een zo ruim mogelijk aanbod aan cryptomunten, is het aan te raden om gebruik te maken vaan een grote exchange. Op een crypto exchange is het namelijk mogelijk om direct te handelen met allerlei altcoins, terwijl dit bij veel brokers slechts mogelijk is met een zeer beperkt aantal munten, of enkel middels CFD's. Het grote nadeel van een exchange is dat deze vrijwel altijd enkel cryptomunten accepteren als betaalmiddel. Het is dus niet mogelijk om hier met je euro's of dollars te betalen, waardoor je eerst nog een andere broker nodig hebt, zoals Coinbase of Kraken.

Meer dan 60 verschillende munten Tot 3BTC handelen zonder uitgebreide verificatie Handige interface Geen livechat Geen telefoonnummer Commissie percentage kan hoog uitvallen

Een van de veelgebruikte cryptocurrency exchanges is Poloniex. Deze exchange is opgericht in het begin van 2014 en is sindsdien zeer snel uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de markt. De website is zo populair geworden doordat ze een groot gedeelte van alle alternatieve cryptomunten, ook wel altcoins genoemd, aanbieden. Hierdoor wordt het voor het grote publiek direct een stuk aantrekkelijker om op Poloniex te gaan handelen. In deze cryptocurrency exchange review zullen alle belangrijke punten aan bod komen. Zo wordt het voor u duidelijk op welke punten Poloniex goed scoort, maar ook op welke punten niet. Zo kan er vervolgens een goed afgewogen keuze worden gemaakt tussen de vele verschillende exchanges waaruit men tegenwoordig kan kiezen.

Geld storten naar een account op Poloniex

Poloniex is, zoals vele andere grote exchanges, een crypto only exchange. Het is dus niet mogelijk om met bijvoorbeeld Euro's of Dollars te betalen, maar alleen met crypto's. Vandaar dat er eerst middels een andere aanbieder van Bitcoins, Ethers of andere munten gekocht moeten worden. Deze kunnen vervolgens verstuurd worden naar een Poloniex account. Dit is wellicht wat onhandig voor mensen die snel willen handelen, aangezien er een andere partij bij komt kijken dan alleen de exchange. Wanneer de voorkeur echter ligt bij een zo uitgebreid mogelijke keuze om te handelen is het genoodzaakt om gebruik te maken van een grote exchange.

Het verifiëren van een account

Het aanmaken van een account via Poloniex is zeer eenvoudig. Allereerst heeft de exchange gewoon de standaard informatie nodig die elke andere exchange ook nodig heeft. Denk hierbij aan een naam, nationaliteit, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Let er tijdens het kiezen van het wachtwoord op dat deze makkelijk te onthouden is, maar vrijwel onmogelijk te raden is door andere mensen. Vervolgens kan er gehandeld worden en kan er tot een maximum van 3 BTC per dag opgenomen worden. Er zijn echter ook gebruikers die meer willen opnemen. Voor deze personen kan er een uitgebreide account worden aangevraagd, waarmee er tot een maximum van 100 BTC per dag kan worden opgenomen. Hiervoor dient echter wel uitgebreidere informatie te worden aangeleverd, zoals een geldig legitimatiebewijs.

Wat wordt er gedaan voor de veiligheid?

Het eerste dat direct zichtbaar is, is de SSL beveiliging die op de website van Poloniex actief is. Dit zorgt ervoor dat data die van en naar de website verzonden wordt beveiligd wordt met een encryptie. Het versturen van cryptomunten wordt op deze manier een stuk veiliger. Daarnaast biedt de crypto exchange ook de mogelijkheid om een Two-Factor-Login te gebruiken. Dit is een extra beveiliging voor een account, waardoor iemand niet meer met enkel een wachtwoord kan inloggen. Middels een applicatie van Google wordt een unieke code gegenereerd die slechts een zeer korte tijd beschikbaar blijft. Het is daarom ook noodzakelijk om een smartphone in je bezit te hebben, aangezien hier de Google Authenticator applicatie voor gedownload moet worden.

Verder is het mogelijk dat gegevens gedeeld worden met derden, echter alleen wanneer dit noodzakelijk is of anders in tegenspraak zou zijn met de wet.

Welke cryptomunten biedt Poloniex aan?

Er worden inmiddels al meer dan 60 verschillende cryptomunten aangeboden op de website van Poloniex. Uiteraard zijn dit grotendeels de meest bekende munten, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc. Echter zijn er ook verschillende kleine munten beschikbaar op de cryptocurrency exchange. Dit zijn munten die (vrijwel) nergens anders aangeschaft kunnen worden en waar Poloniex mogelijkheden in ziet. Het volledige overzicht kan nog wel eens veranderen, zeker in een onrustige markt zoals dat van de cryptocurrency. Daarom raden we je ook aan om eerst zelf te kijken welke munten wel of niet aangeboden worden. Zo zul je ook nooit tegen een onaangename verrassing komen te staan, zoals er bijvoorbeeld achter komen dat de munt waarmee je graag wilt handelen niet verkocht wordt op de exchange waar je net een account hebt gemaakt.

Hoe lang duurt het voordat je munten op het account staan?

Doorgaans duurt het versturen van munten via bijvoorbeeld Coinbase of Kraken naar Poloniex vrij snel. Dit kan binnen enkele minuten klaar zijn, maar het is ook mogelijk dat dit langer duurt. Het netwerk kan slechts een vastgesteld aantal transacties per keer verwerken. Hierdoor wil het dus nog wel eens gebeuren dat het enkele uren kan duren voordat de verzonden munten hun eindstation bereiken. Het is dan ook aan te raden om niet in paniek te raken wanneer dit lang duurt, dit is geheel normaal en komt vaker voor.

Commissie percentage

De commissie percentages zijn opgedeeld in twee varianten, waarvoor Engelse termen worden gebruikt, namelijk 'makers' en 'takers'. Een 'maker' is iemand die de prijs maakt, door een order te plaatsen dat afwijkt van de huidige koersprijs op dat moment. Deze mensen zijn (mede) verantwoordelijk voor het maken van de markt, waardoor deze ook een lager percentage per order hoeven te betalen, namelijk 0,15%. Een 'taker' daarentegen is een handelaar die een order plaatst voor de huidige koers, waardoor die order dus direct gevuld wordt. Hiervoor bedraagt het percentage 0,25%; een vrij aanzienlijk verschil dus.

Zijn er uitsluitingen op basis van nationaliteit?

Poloniex lijkt geen uitzonderingen te maken voor gebruikers op basis van de nationaliteit die iemand heeft. Het is echter niet helemaal duidelijk of dit ook nog het geval is wanneer iemand voor een account gaat met een uitgebreidere verificatie. Hier is namelijk een geldig legitimatiebewijs voor nodig en deze moet goedgekeurd worden door Poloniex, waardoor zij ook de mogelijkheid hebben om aanvragen te weigeren. Er zijn echter geen gevallen bekend waaruit blijkt dat iemand geweigerd is op basis van zijn of haar nationaliteit.

Klantenservice

Poloniex staat helaas niet bekend om een erg goede klantenservice. Veel klanten geven aan erg lang te moeten wachten op een reactie van de organisatie, wat natuurlijk enorm vervelend is als je graag snel verder wilt met handelen. Zeker met een markt die zo volatiel is als de cryptomarkt kan het frustrerend zijn om lang te moeten wachten op een antwoord van de klantenservice.

Poloniex heeft een Support Center ontwikkeld waar allereerst alle veelgestelde vragen worden beantwoord. Op deze manier is veel informatie direct te vinden voor gebruikers, waardoor deze niet voor elke vraag contact op hoeven te nemen met Poloniex. Daarnaast is dit ook voor Poloniex zelf handig, aangezien ze niet steeds dezelfde vraag hoeven te beantwoorden. De vragen zijn ingedeeld in verschillende onderwerpen, maar het is ook mogelijk om op termen te zoeken en zo de geschikte vraag te vinden. Zit je vraag er echter nog niet tussen, dan kun je een ticket sturen naar de organisatie.

Verder is het vrij lastig om in contact te komen met Poloniex. Er staat namelijk nergens een telefoonnummer getoond en er is ook geen live chat aanwezig. Wel is de exchange actief op Twitter, waar ze dus ook vrij gemakkelijk benaderd kunnen worden. Er kan uiteindelijk geconcludeerd worden dat Poloniex de steken laat liggen bij de klantenservice. In een huidige tijd waarin steeds meer exchanges populair worden, is de klantenservice één van de belangrijkste onderdelen waarop mensen punten kunnen scoren.

Lees meer
Handelsplatform opties Webtrader
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
SupportEmail
VerificationPaspoort

Veel gestelde vragen

Gebruikers over Poloniex

Poloniex wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van Poloniex?

Welke beoordeling zou jij Poloniex geven?
Onze beoordeling:
6.33 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 60+ 2 Te betalen commissie 0,15% - 0,25% 3 App aanwezig Nee
Handel nu via Poloniex
Poloniex review: crypto exchange
Naam exchange: Poloniex Vestigingsland: USA Website: Poloniex.com Bestaat sinds: 2014 Oprichter: Tristan D'Agosta
Onze beoordeling
Layout:7 Service:5 Veiligheid:7 Betaalopties:6 Snelheid:7 Commissie:6 Ons cijfer: 6.33 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash Ripple EOS Qtum
Bekijk deze broker
Handelen via Poloniex Deze exchange krijgt van ons maar een 6.33. Daarom kunnen we deze niet aanraden.Alles vergelijken Handel via Poloniex
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?