CEX.IO review: crypto exchange

Een cryptocurrency exchange is dé plek waar geïnteresseerde handelaren moeten zijn om crypto's aan te schaffen en te verkopen. Er zijn verschillende exchanges en CEX.IO is er daar één van. De exchange is opgericht in januari 2013 als een mining provider. Dit wil dus zeggen dat men bij CEX.IO terecht kon voor het minen van crypto's. Als er geen mogelijkheden waren om munten te minen, dan zouden er helemaal geen cryptomunten zijn. Meer dan een jaar nadat de organisatie is opgericht werd er een koop en verkoop mogelijkheid gelanceerd. Vanaf dit moment veranderde de organisatie langzaam maar zeker in een ware exchange.

Veilige handelsomgeving Online community om vragen te stellen Betalen met euro mogelijk Handige interface Weinig munten beschikbaar Onduidelijk commissiepercentage accountverificatie is nodig voor Verschil in commissiepercentages

De cryptocurrency exchange is opgericht in Londen, maar is inmiddels bereikbaar voor mensen van over de gehele wereld. Hoe meer mensen op een exchange handelen, hoe groter de vraag en het aanbod zullen zijn. Het is dus voor de mensen die graag actief willen handelen positief dat CEX.IO zichzelf blijft uitbreiden. In deze cryptocurrency exchange review komen verschillende relevante onderwerpen naar voren, zoals het aanbod van de exchange, de veiligheid en de klantenservice. Aan het einde van de review wordt duidelijk of deze exchange aansluit bij je wensen en verwachten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken om ofwel een account aan te maken bij CEX.IO, ofwel om deze crypto exchange misschien wel volledig te vermijden.

Geld storten naar een account

In tegenstelling tot veel andere exchanges is het bij CEX.IO wel mogelijk om cryptomunten te kopen met standaard valuta, zoals Euro's en Dollars. Deze mogelijkheid is erg handig, aangezien het nu dus niet nodig is om eerst cryptovaluta te kopen, maar dit rechtstreeks kan met Euro's, Dollars, Britse Ponden en zelfs met de Russische Roebel. Er zijn echter ook munten die wel alleen met Bitcoin aangeschaft kunnen worden. Het is dus wel belangrijk om op te letten op de gewenste munt wel echt verkrijgbaar is met standaard valuta, anders dien je alsnog Bitcoin aan te schaffen. Gelukkig kan dit gewoon op CEX.IO en hoef je hiervoor niet eerst Bitcoin bij een andere aanbieder aan te schaffen zoals dit bij veel exchanges wel het geval is. Het is mogelijk om geld over te maken via creditcard of middels een bankoverschrijving.

Het verifiëren van een CEX.IO account

Het verifiëren van een account op CEX.IO brengt verschillende voordelen mee voor een gebruiker. Zo is een bankoverschrijving niet mogelijk voor gebruikers die hun account niet geverifieerd hebben. Met een standaardaccount is het enkel mogelijk om geld over te maken via creditcard, wat voor veel mensen lastig wordt, aangezien niet iedereen een creditcard heeft. Er zijn twee verschillende niveaus voor verificatie, namelijk Verified en Verified Plus. Met een standaard account kan er voor maximaal 500 dollar aan Bitcoins per dag aangeschaft of opgenomen worden. Met een Verified account is dit al verhoogd tot 10.000 dollar. Verified Plus en bedrijfsaccounts hebben helemaal geen limiet.

Om een account te verifiëren dient een legale vorm van identificatie ingestuurd te worden. Denk hierbij aan een paspoort of identificatiebewijs. Met een geverifieerd account hoeven gebruikers ook geen commissie te betalen over deze transactie, terwijl gebruikers met een standaard account 3,5% moeten betalen met een extra 25 dollarcent voor iedere transactie.

Wat wordt er gedaan voor de veiligheid?

CEX.IO heeft de meest uitgebreide variant van een SSL encryptie op de website, waarmee het verzenden van gegevens vanaf en naar de website beveiligd wordt. Daarnaast is de mogelijkheid om Two Factor login te koppelen ook aanwezig. Hiermee dient, naast het wachtwoord, een unieke code ingevuld te worden om in te loggen. Deze code blijft steeds veranderen, zodat iemand die hier geen toegang tot hoort te hebben dit ook niet zal krijgen. Hierdoor dient wel een applicatie te worden gedownload op de telefoon, aangezien deze de code zal genereren. Deze wordt gemaakt door Google, dus is volledig vertrouwd te gebruiken.

Welke munten zijn beschikbaar op de exchange?

Het aanbod van CEX.IO is zeer minimaal, aangezien deze exchange de mogelijkheid biedt om in slechts 9 verschillende munten te handelen. Dit zijn de volgende munten: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dash, Ripple, Stellar Lumens, Zcash en Gigahashes. Het aanbod is dus zeker niet te vergelijken met dit van concurrenten zoals Binance of Bittrex.

Zoals in de andere cryptocurrency exchange reviews op deze website te zien is, is het bij veel andere exchanges niet mogelijk om Bitcoin direct aan te schaffen, waardoor er een aparte organisatie nodig is. Bij CEX.IO is het echter wel mogelijk om Bitcoin direct aan te schaffen, waarna er meteen gehandeld kan worden met de gekochte munten. Dit bespaard voor veel personen tijd, waardoor er wellicht tegen een gunstiger tarief gehandeld kan worden.

Hoe lang duurt het voordat cryptomunten op een CEX.IO account staan?

CEX.IO heeft voor de aanschaf van munten een vrij uniek systeem ontwikkeld. Wanneer een gebruiker namelijk crypto's wilt aanschaffen wordt de op dat moment actuele koers genomen en als het ware bevroren voor maximaal 2 minuten. Vervolgens is er dus 2 minuten de tijd om de aankoop af te ronden. Mocht de koers in de tussentijd gunstiger worden, dan wordt deze gunstigere koers genomen voor de transactie. Wanneer de koers binnen dit tijdsbestek ongunstiger wordt, dan zal de transactie niet automatisch worden ingevuld, maar wordt een melding verstuurd met daarin de opmerking dat de koers te veel is veranderd en de transactie dus niet automatisch wordt uitgevoerd.

Commissie percentage

De percentages zijn in twee verschillende onderdelen opgedeeld, namelijk de 'maker' en de 'taker'. 

Een maker is een persoon die iets toevoegt aan de lijst met orders, zonder dat deze direct wordt gevuld. Bijvoorbeeld: er staan cryptomunten te koop voor €200 en €210, maar jij plaats een order om te kopen voor €190. In dit geval ben je dus een maker. Een taker is iemand die een order om te kopen plaats dat direct aansluit op bestaande order om te verkopen. Bijvoorbeeld: iemand verkoopt één cryptomunt voor €200 en jij plaats een order om te kopen voor dezelfde prijs. Dan ben je dus een taker.

Het commissie percentage bij CEX.IO wordt ook gebaseerd op het handelsvolume van een gebruiker. Dit wordt bekeken aan de hand van het volume voor de afgelopen 30 dagen. Bij minder dan of gelijk aan 5 BTC per 30 dagen betaalt een taker 0,25% en een maker 0,16%. Is dit volume minder dan of gelijk aan 30 BTC per 30 dagen, dan betaalt een taker 0,23% en een maker 0,15%. Dit bouwt zich zo op, tot een volume van meer dan 6000 BTC per 30 dagen. In dit geval betaald een taker 0,10% commissie percentage en een maker helemaal niets meer.

Voor het kopen van Bitcoin met een creditcard worden echter wel vaste kosten in rekening gebracht. Er wordt namelijk 7% commissie gerekend voor een dergelijke transactie. Dit is vrij duur, waardoor het wellicht slim is om Bitcoin elders te kopen en deze vervolgens te verplaatsen naar een wallet binnen CEX.IO.

Zijn er uitsluitingen op basis van nationaliteit?

Veel exchanges maken geen onderscheid op basis van nationaliteit, maar bij CEX.IO is direct en duidelijk zichtbaar welke landen restricties hebben voor bepaalde transactiemogelijkheden. Veel landen, zoals bijvoorbeeld Afghanistan, hebben echter geen enkele mogelijkheid om geld over te maken naar de exchange. Het is dus niet voor iedereen mogelijk om via CEX.IO te handelen in cryptomunten. Voor het meest actuele overzicht van landen die zijn uitgesloten om te handelen via de website kun je het beste naar de website zelf gaan, aangezien dit nog wel eens kan wijzigen.

Klantenservice van CEX.IO

Er is een support centrum ingericht op de website, om gebruikers zo goed mogelijk te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om succesvol te handelen via CEX.IO. Er kan op verschillende manieren contact worden opgenomen met de cryptocurrency exchange. Allereerst kan er een aanvraag worden gedaan via dit support centrum. Hier kan gekozen worden uit verschillende onderwerpen, waarna er per onderwerp aanvullende informatie kan worden ingevuld. Dit wordt vervolgens opgepikt door een werknemer van CEX.IO. Ook is er een FAQ aanwezig, waarin antwoord wordt gegeven op allerlei veelgestelde vragen. Zo kunnen gebruikers hier hun vraag zoeken, waardoor de werknemers van CEX.IO meer tijd hebben voor de unieke of dringendere vragen.

Er is ook een community aanwezig, waarbij vragen gesteld kunnen worden op een forum. Zo kunnen ook andere gebruikers antwoord geven op de vragen, bijvoorbeeld bij situaties die ze zelf al eens hebben meegemaakt. Hierdoor wordt een vraag doorgaans sneller beantwoord, wat niet alleen voor de gebruiker prettig is, maar ook voor de werknemers van CEX.IO. Ook is er nog een e-mailadres beschikbaar voor vragen omtrent accounts en creditcards. Opmerkelijk is dat er geen telefoonnummer beschikbaar is, waardoor het dus niet mogelijk is om telefonisch in contact te komen met de exchange. 

Er zijn in het verleden veel reacties geweest dat CEX.IO niet helemaal duidelijk is over de commisie percentages die gebruikers dienen te betalen, waardoor veel mensen ontevreden waren. Tegenwoordig hebben ze dit inmiddels aangepast, waardoor het nu duidelijker vermeld staat op de website.

Lees meer
Handelsplatform opties Webtrader
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
StortingBankoverschrijving
SupportEmail
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Veel gestelde vragen

Gebruikers over CEX.IO

CEX.IO wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van CEX.IO?

Welke beoordeling zou jij CEX.IO geven?
Onze beoordeling:
6.83 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 9 2 Te betalen commissie 0,10% - 0,25% 3 App aanwezig Nee
Handel nu via CEX.IO
CEX.IO review: crypto exchange
Naam exchange: CEX.IO Vestigingsland: Verenigd Koninkrijk Website: cex.io Bestaat sinds: 2013 Oprichter: Oleksandr Lutskevych
Onze beoordeling
Layout:7 Service:7 Veiligheid:8 Betaalopties:6 Snelheid:8 Commissie:5 Ons cijfer: 6.83 / 10
Coins
Bitcoin Ethereum Bitcoin Cash Ripple
Andere exchanges
Coinbase
Naar Coinbase Bekijk review Let op! Deze review bevat affiliate links. We kunnen een vergoeding ontvangen wanneer u Coinbase gebruikt.
Bekijk deze broker
Handelen via CEX.IO Deze exchange krijgt van ons maar een 6.83. Daarom kunnen we deze niet aanraden.Alles vergelijken Handel via CEX.IO
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?