FAQ cryptocurrency

Waarom cryptocurrency kopen?

Blockchain wordt gezien als de technologie van de toekomst. Het idee is dat men in de toekomst niet meer alle macht bij banken wil hebben, maar juist een gedecentraliseerd systeem dat moet zorgen voor bet betalingsverkeer over de hele wereld. Daarnaast is blockchain nog voor veel andere toepassingen te gebruiken. Cryptocurrency is dus eigenlijk een investering in de toekomst. Let op: het is en blijft een zeer risicovol product.

Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Waarom is cryptocurrency gedaald? 

Cryptocurrency is zeer volatiel, dus wanneer je in crypto's investeert: Prepare for a bumpy ride. Echter: niemand staat ooit in de rij voor een vlakke rollercoaster, dus het heeft ook z'n charmes. Reden waarom cryptocurrency daalt is meestal vanwege negatief nieuws erover. Zodra een overheidsorgaan, land of bank maatregelen neemt tegen cryptocurrency, is dit meteen te merken in de koers. 

Hoe en waar kun je cryptocurrency kopen?

Het kopen van cryptocurrency is niet moeilijk: dit kan gewoon eenvoudig online via een exchange. Het kiezen van de juiste exchange doe je middels onze handige vergelijker. 

Vergelijk cryptocurrency exchanges hier

Hoe / waar kun je cryptocurrency verkopen?

Ook het verkopen van cryptocurrency gaat via een exchange. Veelal verkoop je altcoins voor bitcoins, en bitcoins vervolgens voor euro's. Soms kun je ook rechtstreeks je altcoins voor euro's verkopen. Dit is afhankelijk van je exchange. 

Hoe / waar kun je cryptocurrency minen?

Het minen van cryptocurrency gebeurt middels een computer, die hiervoor non-stop moet blijven werken. Afhankelijk van het type munt zal er een speciale computer aangeschaft moeten worden voor het minen van de munt. Voor munten als Bitcoin is er een enorm zware computer nodig en zal dit met een normale computer nooit lukken. Wanneer je wel wilt minen, maar niet zelf de spullen hiervoor wilt aanschaffen, kun je mining companies betalen om het voor jou te doen. Er zijn meerdere bedrijven die deze dienst aanbieden.

Hoe / waar kun je handelen / traden in cryptocurrency?

Het handelen in cryptocurrency zelf vindt plaats op zogenaamde exchanges. Dit zijn een soort marktplaats / handelsplaats waar vraag en aanbod samenkomen. Je kunt het zien als een soort supermarkt voor cryptomunten. Ja, je kunt ook naar de bakker, slager, groenteboer etc. Maar het is veel handiger om alles op één plek te kopen. Je dient wel in het bezit te zijn van cryptovaluta om te kunnen handelen. Vaak wordt op een exchange gebruik gemaakt van grote cryptomunten zoals Bitcoin. 

Hoe / waar kun je cryptocurrency bewaren?

Je kunt cryptocurrency bewaren in een zogenaamde wallet. Dit is een digitale portemonnee, die je kunt vergelijken met een virtuele pinpas, waar je al je coins op "bewaart". Bewaart staat hier tussen aanhalingstekens omdat je in principe niet je coins bewaart, maar de sleutel tot je coins. De coins zelf staan namelijk allemaal in de blockchain. 

Bekijk hier alle reviews van wallets

Hoe / waar kun je cryptocurrency kopen in België?

Vrijwel alle exchanges en brokers bieden de mogelijkheid voor mensen van allerlei verschillende nationaliteiten om te handelen in cryptomunten via hun website. Mensen uit België kunnen dus gemakkelijk via elke exchange handelen in de munt van hun keuze.

Is cryptocurrency halal?

Handelen in cryptocurrency is helaas niet halal, aangezien het handelen in zo'n enorm risicovolle markt vergelijkbaar is met gokken en dat is verboden volgens de islamitische wetgeving. Daarnaast heeft een cryptomunt geen intrinsieke waarde, omdat het niet een daadwerkelijke munt is, maar een online bestandje.

Is cryptocurrency een bubbel?

De vraag of cryptocurrency een bubbel is die ooit gaat knappen wordt erg vaak gesteld. Allereerst moet duidelijk zijn dat blockchain absoluut geen bubbel is en een zeer nuttige ontwikkeling is die past bij de huidige moderne ontwikkelingen. Daarnaast zijn er zeker cryptomunten die binnen de beschrijving van een bubbel vallen, echter telt dit niet voor cryptocurrency in zijn geheel. Cryptocurrency is dus geen bubbel.

Is cryptocurrency de toekomst?

De technologische ontwikkelingen gaan enorm hard en het is niet vreemd dat ons geld mee ontwikkelt. Blockchain is een complexe, maar nuttige ontwikkeling en heeft absoluut een toekomst in onze samenleving. Of cryptocurrency in haar huidige vorm binnen het toekomstplaatje van de wereld past is nog niet duidelijk, maar dat het erg veelbelovend is voor toekomstige ontwikkelingen, dat is zeer zeker.

Is cryptocurrency een ponzi scheme?

Nee, cryptocurrency is geen ponzi scheme. Wel zijn er cryptomunten die deze structuur hanteren en dus wel als ponzi scheme gelabeld kunnen worden. Dit wil echter niet zeggen dat cryptocurrency in zijn geheel een ponzi scheme is, want dat is zeker niet het geval.

Is cryptocurrency handelen haram?

Het handelen in cryptocurrency is inderdaad haram. De hoge mate van risico van een investering lijkt te veel op gokken en dit is niet toegestaan van de Islam. Ook heeft een digitale munt geen intrinsieke waarde, wat het ook haram maakt om hier in te investeren.

Waar kun je cryptocurrency kopen?

Cryptocurrency kun je kopen op verschillende exchanges en brokers. Het is wel belangrijk dat hier een weloverwogen keuze wordt gemaakt. Dit kun je doen door exchanges of brokers met elkaar te vergelijken en zo tot de juiste keuze te komen.

Vergelijk hier crypto exchanges en brokers met elkaar

Waar kun je cryptocurrency verkopen?

Het verkopen van cryptomunten gebeurt op dezelfde manier als het kopen van deze munten. Dit wordt gedaan op de zogenoemde cryptocurrency exchanges en in sommige gevallen bij brokers. Op de website van Web Wallet vind je uitgebreide reviews van deze bedrijven, zodat je een goede keuze kunt maken voordat je begint met handelen.

Waar kun je cryptocurrency handelen?

Het handelen in cryptomunten gebeurt op crypto exchanges. Afhankelijk van welke exchange je kiest kun je hier soms wel meer dan 100 verschillende cryptomunten kopen en verkopen. Bij brokers is dit soms ook mogelijk, echter handel je dan met CFD's op cryptomunten en niet met de betreffende munt zelf.

Waar kun je cryptocurrency kopen met iDeal?

Er zijn verschillende partijen die het mogelijk maken om cryptomunten aan te schaffen met iDeal. De meest bekende is waarschijnlijk een exchange genaamd Litebit. Een uitgebreide review over Litebit vind je hier.

Wanneer moet je cryptocurrency kopen?

Het is erg lastig in te schatten wanneer je nu daadwerkelijk je cryptomunten moet aanschaffen. Doorgaans wordt er gezegd dat het beste moment om te kopen in een dip is, maar het is natuurlijk maar de vraag of het moment dat je uitkiest ook daadwerkelijk het laagste punt is. Het is daarom aan te raden om jezelf te verdiepen in de marktwerking en dan een moment uit te kiezen om in te stappen.

Wanneer moet je cryptocurrency verkopen?

Daar waar het kopen dient te gebeuren op het laagste punt, dient het verkopen natuurlijk te gebeuren op het hoogste punt. Het is echter natuurlijk nooit duidelijk wanneer het hoogste punt bereikt is. Daarom is het slim om voor jezelf een percentage te hanteren waarop je altijd verkoopt. Bereik je dit percentage, dan verkoop je de munten. Blijkt de munt daarna nog verder door te stijgen, dan heb je in ieder geval een mooie winst behaald. Gaat de munt daarna dalen, dan ben je op een mooi punt uitgestapt.

Welke cryptocurrency moet je kopen?

Dit is natuurlijk een erg lastige vraag en als je het aan tien mensen zou vragen, krijg je waarschijnlijk negen verschillende antwoorden. Binnenkort kun je op Webwallet ook terecht voor informatie per individuele cryptomunt, zodat ook dit handiger wordt gemaakt, net zoals de keuze voor de juiste exchange, broker of wallet.

Welke cryptocurrency zijn te minen?

Het is helaas niet meer mogelijk om Bitcoin te minen met een normale PC. Wel zijn er munten waarbij dit wel mogelijk is. Omdat dit aanbod zo snel blijft veranderen, raden we je aan zelf op onderzoek uit te gaan en zodoende een munt te kiezen die aansluit bij je wensen.

Welke cryptocurrency zijn er?

Het aanbod aan cryptomunten blijft zich maar vergroten. Ooit begon het met Bitcoin, maar momenteel zijn er al honderden cryptomunten die vrijwel alleen gebruikt worden om in te investeren. Het daadwerkelijk gebruiken van deze munten als betaal wordt nog nauwelijks gedaan. Eén volledig overzicht van alle cryptocurrency die momenteel beschikbaar is, is er niet. Daarom raden we ook aan om eerst goed onderzoek te doen naar een munt die je wel interessant lijkt. Vervolgens kun je dus een weloverwogen keuze maken om hier wel of niet mee te gaan handelen.

Welke cryptocurrency wallet moet ik kiezen?

De keuze voor een wallet waarin je cryptomunten gaat opslaan is erg belangrijk. Je munten kunnen immers veel geld waard worden, of ze zijn op dit moment al veel geld waard. Omdat Webwallet het belangrijk vindt dat mensen een passende wallet vinden, is er een unieke vergelijker ontwikkeld. In deze vergelijker kunnen wallet direct met elkaar vergeleken worden en vind je ook uitgebreide reviews van alle wallets.

Vergelijk hier crypto wallets

Welke cryptocurrency exchange moet ik kiezen?

Er zijn veel exchanges die elk sterk zijn op eigen manier. Zoek je bijvoorbeeld een exchange die zo veel mogelijk munten aanbiedt, zo goedkoop mogelijk is, of die juist een bepaalde betaalmethode heeft. Webwallet heeft een unieke vergelijker ontwikkeld waarmee je gemakkelijk en snel alle exchanges met elkaar vergelijkt.

Vergelijk hier crypto exchanges

Welke cryptocurrency heeft de toekomst?

Dit is een vraag die door iedereen op een andere andere manier beantwoord wordt. Er is niet één specifieke munt die gezien wordt als de munt van de toekomst. Wel kan er met enig vertrouwen gezegd worden dat blockchain ook nog in de toekomst gebruikt zal gaan worden.

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?