Kraken review: crypto exchange

Wanneer gekeken wordt naar euro volume is Kraken de grootste exchange van de wereld. Kraken is het type exchange dat niet heel veel variatie biedt aan cryptomunten, maar juist wel aan betalingsmogelijkheden met standaard valuta. Qua opzet is het wel te vergelijken met bijvoorbeeld Coinbase, maar niet met Bittrex of Poloniex. Kraken maakt het mogelijk om in een veilige omgeving cryptomunten aan te schaffen met euro's, dollars en andere valuta. 

Euro's en Dollars mogelijk Veilige interface Bekende exchange Livechat aanwezig Hoog commissiepercentage Weinig munten beschikbaar Geen telefoonnummer Verschil in commissiepercentages

De exchange is in 2011 opgericht in San Francisco in de Verenigde Staten door Jesse Powell. De officiële lancering daarentegen was pas 26 maanden later in september 2013. Sinds deze lancering zijn er veel momenten geweest waarmee Kraken aan heeft getoond een solide speler te zijn die niet meer weg te denken valt in de wereld van de crypto. Denk bijvoorbeeld aan het worden van de crypto exchange met het grootste volume op handel met de euro en het hebben van partnerships verspreid over de wereld. 

Geld storten naar een account

Het storten van je euro's naar een Kraken account kan op twee verschillende manieren. Allereerst is het mogelijk dit te doen middels een SEPA transactie. Daarnaast is een normale bankoverschrijving ook mogelijk en kunnen gebruikers hun cryptomunten vanuit andere exchanges overmaken naar hun wallet binnen Kraken. In tegenstelling tot veel andere exchanges is het bij Kraken dus wel mogelijk om Euro's en Dollars over te maken en hiermee te handelen. Dit bespaart gebruikers dus die extra stap van het eerst omwisselen van hun euro's of dollars voor cryptomunten. Daarnaast bespaart dit ook in transactie kosten, aangezien er voor elke keer dat iemand munten koopt en verkoopt commissie afgedragen dient te worden. Hierdoor hoeven gebruikers dus voor een stap minder commissie te betalen, wat niet alleen tijd, maar ook geld bespaart.

Het verifiëren van een account

Allereerst dient er een account te worden aangemaakt om te kunnen handelen. Dit kan heel eenvoudig en snel. Na het invullen van basis informatie krijg je een code toegestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Met deze code kun je het account verifiëren en daarna kan het handelen in cryptomunten beginnen. Dit wordt ook wel een Tier 1 account genoemd. Om met euro's of dollars te kunnen handelen is een Tier 2 verificatie nodig. Dit is echter alleen het bevestigen van je woonadres en dus is een identificatiebewijs nog niet nodig.

In sommige gevallen kan het echter mogelijk zijn dat je wél een Tier 3 account dient te hebben. In dit geval dient er een identificatiebewijs én recente foto te worden opgestuurd, waarop te zien is dat je een geldig identificatiebewijs vast hebt. Daarnaast dient er een blaadje vastgehouden te worden waarop de naam van Kraken te zien is met de datum van de aanvraag. Dit kan tot 5 dagen duren voordat Kraken dit kan verifiëren. Dit wordt gedaan om enige vorm van misbruik te voorkomen en de hoge mate van veiligheid te kunnen waarborgen. Wil je meer over de veiligheid weten? lees dan hier beneden het stuk over de veiligheid in deze cryptocurrency exchange review.

Wat wordt er gedaan voor de veiligheid?

De standaard zaken gericht op de veiligheid zijn prima in orde. Zo is er een SSL certificaat aanwezig, wat er voor zorgt dat alle data die van en naar de website gestuurd wordt beveiligd is middels een encryptie. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk gemaakt voor hackers om deze data in handen te krijgen. Denk hierbij aan persoonlijke gegevens, maar bijvoorbeeld ook geldeenheden die je verstuurd hebt. 

Zoals bij veel andere exchanges is het mogelijk om te kiezen voor een Two Factor Authentication wanneer je inlogt. Met deze manier van inloggen is er naast een wachtwoord nog een extra code nodig. Deze code blijft constant veranderen en is hierdoor uniek, waardoor het een erg veilige manier is om een account te beveiligen.

Verder heeft alle data, indien mogelijk, een encryptie en worden er nog allerlei maatregelen achter de schermen genomen over de veiligheid. Kraken is hier zelf ook heel open in en toont alles wat ze voor de veiligheid doen op hun website, waaruit blijkt dat ze niet voor niets goede reviews krijgen op dit gebied.

Welke munten zijn beschikbaar op de exchange?

Kraken is op het gebied van diversiteit van het aanbod niet heel groot, maar maakt dit goed met het volume waarmee gehandeld wordt. Er worden op dit moment 18 verschillende cryptomunten aangeboden, terwijl dit er bij bijvoorbeeld Bittrex al snel 10 keer zo veel zijn. Voor de handelaar die niet persé de mogelijkheid hoeft te hebben om elke munt aan te schaffen is het echter een zeer prima cryptocurrency exchange. Niet alleen is het een zeer betrouwbare exchange, maar doordat deze al vele jaren actief is, heeft Kraken veel tijd gehad om de volledige ervaring op de website te perfectioneren. Het is dan ook erg gemakkelijk om via de website te handelen in munten.

Hoe lang duurt het voordat cryptomunten op een account staan?

Hoe lang het duurt voordat munten verzonden worden is afhankelijk van hoe druk het is op de server. Doorgaans zal dit een aantal uur zijn voordat het geld aankomt op zijn bestemming. Er is dus zeker niks aan de hand als je na een aantal uren nadat je het hebt overgemaakt nog niks binnen hebt. Mocht het voor je gevoel toch te lang duren, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de helpdesk van Kraken.

Hoe hoog is het commissie percentage?

Kraken werkt middels een 'maker' / 'taker' systeem. Doorgaans zijn de te betalen percentages voor een 'maker' lager dan die voor een 'taker'. Dit komt omdat een 'maker' invloed heeft op de koers en dus als het ware de koersprijs maakt. Dit is het geval wanneer iemand een order plaatst die afwijkt van de huidige koersprijs. Door het plaatsen van deze order wordt de koersprijs dus beïnvloed, wat iemand tot een 'maker' maakt. Een 'taker' plaatst een order voor exact dezelfde prijs als de huidige koers, waardoor de order direct gevuld wordt. Dit heeft waarschijnlijk geen invloed op de koers, omdat deze order vrijwel altijd direct gevuld wordt. Dit is wel afhankelijk van het volume natuurlijk. Handelaren die dit doen worden dus 'takers' genoemd.

Het hoogste percentage voor een 'maker' is 0,16%, terwijl het laagste 0,00% is. Voor een 'taker' is het hoogste percentage 0,26%, maar het laagste 0,10%. Er staan per cryptomunt op de website van Kraken percentages aangegeven, dus voor het meest actuele overzicht raden we je aan deze te raadplegen. Benieuwd naar de klantenservice van Kraken, lees dan snel verder in deze cryptocurrency exchange review.

Zijn er uitsluitingen op basis van nationaliteit?

Voor zover bekend zijn er geen uitsluitingen op basis van nationaliteit bij Kraken. Wel is het zo dat bepaalde landen andere vereisten hebben op het gebied van de verificatie van een account. Zo is het voor Japanners, Duitsers en Amerikanen verplicht om een Tier 3 account aan te maken om met bijvoorbeeld euro's of dollars te kunnen handelen. Voor Nederlanders is dit al mogelijk met een Tier 2 account. Verdere uitsluitingen of uitzonderingen zijn niet bekend, maar kunnen door Kraken altijd toegepast worden. 

Klantenservice

Kraken heeft een aparte supportpagina, volledig ingericht naar het bieden van ondersteuning voor zowel mensen met een account als mensen die (nog) geen account hebben. Er is een FAQ aanwezig, echter is deze niet heel uitgebreid. Het volledige supportcenter daarentegen is dat wel. Het is daarom aan te raden om de FAQ over te slaan en direct door te gaan naar dit supportcenter. Hier worden enorm veel vragen middels uitgebreide artikelen beantwoord, waardoor je voor veel vragen geen contact meer hoeft op te nemen met de helpdesk van Kraken. Dit bespaart niet alleen tijd voor de werknemers van de cryptocurrency exchange, maar ook voor de gebruikers, aangezien deze niet meer hoeven te wachten op een antwoord.

Er is een livechat aanwezig op de website, waarmee je direct in contact kunt komen met een werknemer van Kraken. Wanneer een van je vragen niet in het supportcenter te vinden zijn is het handig om dan middels deze livechat een vraag te stellen. Voor uitgebreide vragen is het overigens wel aan te raden om een request in te dienen. Hierdoor kan de helpdesk een uitgebreider antwoord geven, aangezien dit bij een livechat vaak meer tijdsgebonden is. Er is geen telefoonnummer op de website te vinden, dus telefonisch contact opnemen met de exchange is niet mogelijk. Voor sommige mensen kan dit als vervelend worden ervaren, maar gezien er voldoende andere mogelijkheden zijn om contact met ze op te nemen is dit niet echt een minpunt. Het voordeel van telefonisch contact is wel dat je direct aan een werknemer je verhaal kunt doen, terwijl dit bij contact via een request of een livechat nog wel eens op zich kan laten wachten. 

We hopen dat je na het lezen van deze cryptocurrency review over Kraken een beter beeld hebt gekregen over de exchange. Mocht je nu nog twijfelen over welke exchange de beste is voor jou, dan kun je natuurlijk altijd een van de andere reviews lezen op onze website. Deze staan boordevol met informatie over allerlei handige zaken die je wilt weten alvorens je een account aanmaakt en geld overmaakt naar een exchange. 

Lees meer
Handelsplatform opties Webtrader
Security1-staps verificatie2-staps verificatieData encryptie
SupportEmailLive chatSocial Media
VerificationRijbewijsIdentificatiebewijsPaspoort

Gebruikers over Kraken

Kraken wordt door onze gebruikers gemiddeld beoordeeld met een: 0 / 5 0 reviews

Wat vind jij van Kraken?

Welke beoordeling zou jij Kraken geven?
Onze beoordeling:
7.17 / 10
1 Aantal munten te verhandelen 18 2 Te betalen commissie 0,10% - 0,26% 3 App aanwezig Nee
Handel nu via Kraken
Kraken review: crypto exchange
Naam exchange: Kraken Vestigingsland: USA Website: kraken.com Bestaat sinds: 2011 Oprichter: Jesse Powell
Onze beoordeling
Layout:8 Service:7 Veiligheid:8 Betaalopties:7 Snelheid:7 Commissie:6 Ons cijfer: 7.17 / 10
Coins
Litecoin Bitcoin Ethereum Ethereum Classic Bitcoin Cash EOS Qtum
Bekijk deze broker
Handelen via Kraken Wij beoordelen deze exchange met een 7.17 en raden daarom aan deze exchange zeker eens te bezoeken. Handel via Kraken
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?