Brokers

Bij een crypto broker heb je de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen en te verkopen. De meeste crypto banken vereisen dat je eerst geld stort op een handelsrekening. Zodra jouw handelsrekening van geld is voorzien kun je jouw valuta direct omruilen naar bijvoorbeeld Bitcoin. Dit kun je vervolgens weer opzij zetten in je Wallet. Indien je niet zozeer Bitcoin of andere cryptovaluta wilt bezitten kun je overwegen om te handelen door middel van brokers als eToro of Plus500. Deze brokers maken de handel in verschillende cryptocurrency mogelijk. Dit vindt bijvoorbeeld plaats via zogenaamde Contracts For Difference, ook wel bekend als CFD's. Hierbij koop / verkoop je niet daadwerkelijk een cryptocurrency, maar je spreekt af dat je het verschil tussen het openen en sluiten van de positie met elkaar vergelijkt en vervolgens verrekent. Het voordeel hierbij is dat de CFD handel gepaard gaat met een hefboom. Dit zorgt ervoor dat je door middel van een relatief kleine inleg, je alsnog een grote hoeveelheid kapitaal kunt beheren. Het gebruik van de hefboom zorgt ervoor dat zowel je potentiële winst als verlies vele malen groter zijn. 

Sorteren op:
Exchange Coins Commissie Registratie bonus Populair
Exchange Coins Commissie Beoordeling
Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Waarom brokers vergelijken?

Op het gebied van brokers zijn er de nodige onderlinge verschillen. Mede hierdoor is het vergelijken van brokers aan te raden. Enkele zaken waarmee je rekening dient te houden zijn de betrouwbaarheid, de mogelijkheden en de kosten van de broker. Deze willen onderling namelijk flink variëren van elkaar. 

Iedere broker beschikt over zijn eigen kenmerken en specialiteiten. Het is daarom ook raadzaam om te kijken naar jouw eigen wensen en behoeften en deze vervolgens mee te nemen in het vergelijken van een broker. Naast jouw eigen wensen zijn er ook diverse andere relevante zaken die van belang kunnen zijn omtrent de keuze voor een broker. Eén van de meest relevante is natuurlijk de betrouwbaarheid. Jij brengt namelijk een bepaald deel van jouw vermogen onder bij een broker. Zodoende wil je er wel van verzekerd zijn dat je jouw broker je vermogen kunt toevertrouwen 

Doorgaans heeft een broker de beschikking over een eigen online platform waarop je 24/7 jouw ontwikkelingen op de markt kunt volgen. Daarnaast kan een broker over diverse andere eigenschappen beschikken. Zo zijn er brokers die voorzien van een support afdeling die gedurende 24/7 geraadpleegd kan worden of een handige applicatie voor je smartphone die gebruikt kan worden.

Tenslotte zijn ook de kosten van een broker toch wel bepalend voor de daadwerkelijke keuze voor een broker. Deze kosten kunnen per broker sterk variëren. Vergelijk de kosten van een broker dus eerst zorgvuldig alvorens je daadwerkelijk voor een broker kiest. Een broker kan namelijk ook verschillende transactie- of afsluitkosten in rekening brengen. 

Diverse brokers op een rijtje!

Op onze website hebben we diverse brokers met elkaar vergeleken. Onderstaand overzicht dient alvast als een eerste kennismaking tussen jou en onze brokers:

  • eToro kan gezien worden als één van 's werelds meest bekende platformen op het gebied van ETF trading. Naast ETF zijn er ook diverse cryptocurrency CFD mogelijkheden. Het platform steekt sterk in elkaar en is erg gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je handelen op zowel je smartphone, tablet of desktop. 
  • Plus500 biedt mogelijkheden in zowel CFD's voor cryptocurrency als talloze andere CFD beleggingsinstrumenten. Via de CFD's van Plus500 kun je gebruikmaken van een hefboom. Hierdoor kun je met lage bedragen instappen en alsnog hoge rendementen genereren. Echter gaat dit wel gepaard met een hoger risico.
  • AvaTrade beschikt over een enorme hoeveelheid actieve traders. Bovendien is de broker voorzien van diverse relevante extensies en programma's. Op het gebied van handelssoftware wordt de broker gezien als de absolute marktleider. 

Maak gebruik van onze vergelijker om erachter te komen welke broker het beste aansluit bij jouw situatie.

De mogelijkheden met een broker

Tijdens het vergelijken van brokers kun je als verlengde kijken naar de mogelijkheden die er zoal zijn met een broker. De functie en rol van een broker is bij vrijwel iedere persoon die wenst te gaan beleggen hetzelfde. De verschillen worden met name gemaakt in de mogelijkheden die er zoal zijn met een broker. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van hetgeen waarin je wenst te gaan beleggen én hebben veelal betrekking op het handelsplatform. Dit is niet voor niets een zeer belangrijk aspect rondom de keuze voor een broker. Brokers beschikken doorgaans over de nodige mogelijkheden met betrekking tot een handelsplatform. Hierbij kun je denken aan het bieden van relevante koersinformatie, het bieden van diverse bruikbare belegging tools ter ondersteuning en tot slot de eventuele mogelijkheid om gebruik te maken van een demoaccount waarmee je eerst kennis kunt maken de desbetreffende broker.

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?