Exchange

Cryptocurrency exchanges kunnen worden gezien als online platformen waar de handel van cryptocurrency plaatsvindt. Je hebt hier de mogelijkheid om cryptomunten om te ruilen of te traden met andere cryptomunten. Het maakt hierbij niet direct uit welke vorm van cryptocurrency je wilt gaan traden. Er is namelijk vrijwel altijd een exchange beschikbaar waar je jouw cryptocurrency kunt verhandelen. Om een lang verhaal kort te maken wordt er dus als het ware vraag en aanbod van cryptocurrency bij elkaar gebracht. Het verhandelen van Bitcoin of andere cryptocurrency vindt peer-to-peer plaats. Dit houdt in dat het plaatsvindt van persoon tot persoon, zonder dat daar een derde partij tussen staat. Doordat deze zoektocht vrij complex kan zijn, is het dus mogelijk om gebruik te maken van een cryptocurrency exchange. Hier kan namelijk een uitgebreid aanbod aan crypto verhandeld worden. Via dit vergelijk van Webwallet willen wij de keuze gemakkelijker maken.

Sorteren op:
Exchange Coins Commissie Registratie bonus Populair
Exchange Coins Commissie Beoordeling
Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Waarom vergelijken van exchanges?

Doordat exchanges nogal kunnen verschillen van elkaar, is het van groot belang om als handelaar inzichtelijk te krijgen wat voor jou nu van belang is. Het is verstandig om hierbij onder andere rekening te houden met zaken als betrouwbaarheid, het aanbod en de kosten.

Doordat de meeste exchanges nog niet heel lang bestaan is het allemaal nog vrij nieuw en zodoende nog niet optimaal doorontwikkeld. In het verleden hebben diverse hackers al voor miljoenen weten te stelen. Ben je als consument dus bewust van het feit dat een exchange lang niet altijd jouw munten veilig kan bewaren. Echter zijn er de afgelopen jaren diverse exchanges erin geslaagd om een aardige reputatie op te bouwen op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Tip van Webwallet: check eerst zorgvuldig de betrouwbaarheid van de exchange. 

Daarnaast is het ook relevant om het aanbod van de desbetreffende exchange onder de loep te nemen. Zo zijn er exchanges die beschikken over een klein aanbod met uitsluitend sterke en bekende munten. Anderzijds zijn er exchanges die kiezen voor kwantiteit voor de handelaar. Hou omtrent het vergelijken dus rekening met jouw wensen op het gebied van een exchange.

Tot slot zijn er ook de kosten waarmee je rekening dient te houden bij het vergelijken van een exchange. Iedere exchange rekent kosten. Dit kan op verschillende manieren plaatsvinden. Doorgaans rekenen exchanges kosten op basis van de handel in cryptovaluta. Daarnaast kunnen er kosten worden gemaakt voor eventuele stortingen of uitbetalingen. 

Voorbeelden van exchanges

In onderstaand overzicht worden enkele voorbeelden van exchanges die tevens op Webwallet actief zijn, weergegeven:

  • Bitvavo is een betrouwbare exchange waar in veelvoud handel plaatsvindt. Tot op heden is het nog niet voorgekomen dat Bitvavo gehackt is en er is tevens sprake van een enorm aanbod crypto.
  • Kraken heeft zich in een relatief korte periode gevestigd tot grote naam. Er is sprake van een relatief groot aanbod cryptocurrency. Daarnaast ontvang je bij Kraken met regelmaat lucratieve bonussen bij de aanschaf van een bepaalde soort munt. 
  • Litebit behoort tot één van de snelste en populairste exchanges ter wereld. Litebit is tevens voorzien van een mogelijkheid waarbij je gratis bitcoins ontvangt bij investeringen van €100,- of meer.
  • Bitstamp behoord al jaren tot een van de populairdere exchanges in Nederland. Lees in de review wat u van Bitstamp kunt verwachten.

In onze vergelijker kun je het aanbod van exchanges eenvoudig en snel met elkaar vergelijken.

De mogelijkheden op een exchange

De hoeveelheid mogelijkheden op een exchange varieert per aanbieder. Het meest relevante en belangrijke deel van de exchange is echter de mogelijkheid tot handel van cryptocurrency. Ook het aankopen van cryptomunten behoort hierbij tot één van de hoofdmogelijkheden. Doorgaans is een exchange voorzien van een online platform waarop je kunt inloggen om vervolgens online inzicht te verkrijgen in jouw meest actuele handelsrekening. Hierbij heb je doorgaans tevens de mogelijkheid om je handelsrekening tijdig van geld te voorzien. 

Afhankelijk van de gebruiksvriendelijkheid van een exchange kan deze eventueel ook per mobiel of tablet gebruikt worden. Ook betreft de support zijn er doorgaans de nodige mogelijkheden. Deze variëren echter wederom per aanbieder.

Lees meer
Sluiten [x]
Koop 95+ cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Litebit
Handelen in cryptomunten met Litebit
Nu cryptovaluta kopen & staken?