Wallets

In de wereld van cryptocurrency kan de wallet gezien worden als een software programma waar zowel private en openbare sleutels opgeslagen worden. In feite kun je als eigenaar zijnde van cryptovaluta jouw currency dus veilig in je wallet (portemonnee) bewaren. De wallet is als het ware aangesloten bij diverse blockchain netwerken en bieden gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrency te verzenden en ontvangen. Om toegang te krijgen tot een wallet is er altijd een private key nodig om vervolgens de inhoud van je wallet te kunnen bekijken en om transacties te kunnen uitvoeren. Wat betreft deze wallet valt er onderscheid te maken tussen verschillende types. Er is namelijk een wallet beschikbaar voor desktop en mobiel, online, hardware en papier. Iedere vorm van wallet valt te onderscheiden op basis van zijn eigen voor- en nadelen. Webwallet maakt uitsluitend gebruik van aanbieders van wallet die online actief zijn. 

Koop cryptovaluta via Bitpanda >>

Waarom vergelijken we een wallet? 

Omtrent wallets valt er onderscheid te maken tussen de verschillende vormen die er zoal zijn. We hebben reeds al stilgestaan bij de verschillende type wallets die beschikbaar zijn. Omtrent het kiezen van een geschikte wallet zijn er diverse zaken waarmee je rekening dient te houden. Namelijk de betrouwbaarheid, opties en natuurlijk kosten. Er valt namelijk voldoende onderling onderscheid te maken op het gebied van wallets.

Doordat een wallet zoals de naam al doet vermoeden fungeert als portemonnee voor jouw cryptocurrency, wil je er dan logischerwijs ook van verzekert zijn dat jouw cryptocurrency in goede handen is binnen jouw wallet. Indien er sprake is van een online wallet voor op je desktop heb je het account volledig onder je eigen verantwoordelijkheid. Let er hierbij dus goed op dat je betrouwbare software download op je desktop. Er zijn namelijk diverse internetfraudeurs die proberen om de welbekende wallets zo goed mogelijk na te maken. Zorg dus altijd dat je software download via de officiële website. Ook zijn er diverse online community's die je hiervoor kunt raadplegen.

De meeste wallets zijn voorzien van een online platform waarop de zogeheten exchange kan plaatsvinden. Dit kan gezien worden als een soort online beurs waarop de handel tussen verschillende cryptocurrency plaatsvindt. Daarnaast zijn er ook verschillende aanbieders gebruikmaken van een applicatie. Op deze manier heb je jouw cryptocurrency altijd bij je. Let er hierbij wel op dat je telefoon niet kwijtraakt! 

Dan zijn er tot slot ook nog de kosten van een wallet die toch ook wel in zekere mate bepalend zijn en dus ook zeker meegenomen worden in de vergelijking. De kosten willen namelijk nog wel eens flink variëren van elkaar. Denk hierbij aan kostenposten die gemaakt worden voor transacties of eventuele wisselkoersen. 

Maak kennis met de wallets

Op webwallet kun je efficiënt en eenvoudig enkele wallets met elkaar vergelijken. Tijd om kennis te maken met onze wallets:

  • Exodus is momenteel beschikbaar voor ongeveer 20 verschillende cryptocurrency en beschikt over een gebruiksvriendelijke en simpele interface. De wallet van Exodus bestaat uit 3 onderdelen, namelijk: je wallet, een portfolio en een exchange.
  • Greenaddress is een enorm innovatief Bitcoin bedrijf en beschikt over een van de meest innovatieve en mobile wallets. De wallet is voorzien van de meest innovatieve eigenschappen en mogelijkheden.
  • Jaxx staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en beschikt over een gebruiksvriendelijke en strak ogende interface. Net als de andere wallets is ook Jaxx op het internet aangesloten. Ben dus op je hoede voor oplichters!

Vergelijk het aanbod wallets van webwallet.nl snel en eenvoudig in onze online vergelijker!

Wallet – ontdek de mogelijkheden 

Zoals reeds besproken zijn er diverse verschillende vormen van wallets beschikbaar. Afhankelijk van de vorm die je kiest zullen ook de mogelijkheden onderling variëren. Logischerwijs hebben de software gelinkte wallets online meer mogelijkheden dan de papieren wallet. Echter dien je hierbij rekening te houden met je eigen situatie. Kies ten alle tijden een wallet die optimaal aansluit op jouw wensen en behoeften. 

We begonnen het artikel met de kerneigenschap van de wallet. Het bieden van de mogelijkheid om jouw cryptocurrency in een soort portemonnee onder te brengen. Hiervoor dien je echter wel software te downloaden. Door deze software op je desktop te installeren krijg je de mogelijkheid om via jouw desktop jouw wallet met daarin jouw cryptocurrency te kunnen beheren. Daarnaast zijn er diverse aanbieders die de mogelijkheid bieden om je wallet in de vorm van een applicatie op je smartphone of tablet bij je te dragen. Het voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld ook kunt shoppen met jouw cryptocurrency. 

Lees meer
Sluiten [x]
Koop alle populaire cryptovaluta via de gemakkelijkste exchange van Bitpanda >>
Handelen in cryptomunten met Bitpanda
Nu cryptovaluta kopen?